Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

První vražda v Olomouckém kraji 2019

OLOMOUCKÝ KRAJ - Aktualizováno 7. 5. 2019 

AKTUALIZACE ze dne 7. 5. 2019:

Policisté Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje zadrželi v pondělí 6. května 2019 dvaadvacetiletého muže podezřelého ze spáchání zvlášť závažného zločinu vražda, ke kterému mělo dojít koncem dubna na Litovelsku. Při zadržení podezřelého asistovala zásahová jednotka.

Krajští kriminalisti zahájili úkony trestního řízení pro podezření u výše uvedeného trestného činu dne 29. dubna 2019 poté, co byli přivoláni k podezřelému úmrtí muže v budově farního úřadu v obci Chudobín. Na základě prvotního ohledání a dalších poznatků zjistili, že muž pravděpodobně zemřel násilnou smrtí. Podezření, že se na úmrtí muže podílela jiná osoba, vzápětí potvrdily výsledky provedené soudní pitvy.

Bezprostředně po tomto zjištění se rozběhlo intenzivní pátrání po pachateli. Byl ustanoven speciální tým kriminalistů s cílem zajistit a pečlivě vyhodnotit veškeré stopy a dostupné informace tak, aby byl pachatel co nejdříve dopaden.
Z dosavadně zjištěných skutečností vyplývá, že obviněný oběť napadl surovým způsobem. Obviněný mladík doposud nebyl soudně trestán, motiv jeho jednání je předmětem dalšího vyšetřování.
Kriminalisté podají v nejbližší době podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby. Pokud soud uzná dvaadvacetiletého muže vinným, hrozí mu za trestný čin vražda trest odnětí svobody na deset až osmnáct let.

Z pokynu dozorujícího státního zástupce Krajského státního zastupitelství Ostrava, pobočka Olomouc, nelze v tomto okamžiku poskytovat žádné další informace.

mjr. Mgr. Jitka Dolejšová
7. května 2019

Aktualizace tiskové zprávy – vražda na Litovelsku:

Mrtvý muž byl nalezen včera krátce po poledni ve vnitřních prostorách objektu v obci Chudobín na Litovelsku. Uvedený objekt patří církvi, která jej však delší dobu neužívala.

Tým kriminalistů na případu intenzivně pracuje, vyhodnocuje dosavadní informace a poznatky, bylo stanoveno několik vyšetřovacích verzí. Olomoučtí kriminalisté již mají k dispozici výsledky soudní pitvy, které potvrdily, že šestadvacetiletý muž z Litovelska utrpěl zranění neslučitelná se životem a zemřel násilnou smrtí. Z taktických důvodů nelze sdělit nyní nic konkrétního, neboť jakékoliv podrobnější informace by mohly narušit průběh vyšetřování a zkomplikovat tak dopadení pachatele. 

Obracíme se na veřejnost s výzvou: Pokud někdo má jakékoliv informace, které by mohly policistům pomoci s vyřešením tohoto závažného zločinu, kontaktujte, prosím, policisty prostřednictvím linky 158, případně se obraťte se svými poznatky na nejbližší policejní služebnu. Děkujeme za spolupráci

Pachateli v případě dopadení hrozí za trestný čin vražda trest odnětí svobody na deset až osmnáct let.

por. Mgr. Libor Hejtman
30. dubna 2019

Kriminalisté Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje 29. dubna 2019 zahájili úkony trestního řízení pro zvlášť závažný zločin vražda.

Včera po poledni jsme přijali oznámení o podezřelém úmrtí muže v budově farního úřadu v obci Chudobín. Na základě prvotních poznatků a ohledání místa činu policisté zjistili, že ke smrti muže došlo pravděpodobně vlivem jednání jiné osoby, případ si proto na místě převzali kriminalisté z odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. Policisté na případu od včerejšího odpoledne intenzivně pracují, shromažďují informace a vyhodnocují poznatky a zajištěné stopy. K přesnému zjištění doby a příčiny úmrtí muže byla nařízena soudní pitva.

por. Mgr. Libor Hejtman
30. dubna 2019

vytisknout  e-mailem