Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Pietní akt

OLOMOUCKÝ KRAJ - Policisté a veřejnost uctili památku zesnulých policistů Olomouckého kraje. 

Ve čtvrtek 3. října 2019 proběhl v budově Krajského ředitelství policie Olomoucké kraje již tradiční Pietní akt k uctění památky policistů Olomouckého kraje, kteří položili v době činné policejní služby své životy.

Slavnostní akt byl zahájen nástupem Čestné jednotky a po přivítání rodinných příslušníků zesnulých policistů a dalších přítomných zazněla jejich jména, která jsou vytesána na pomníku a zapsaná do pamětní knihy uložené v blízkosti pietního místa.

V úvodní řeči, kterou pronesl náměstek ředitele Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje plukovník Petr Tománek, mimo jiné zaznělo, že bychom nikdy neměli zapomenout na ty, kteří služební přísahu naplnili měrou nejvyšší. „Všichni bychom si z celého srdce přáli, aby pamětní kniha, ve které jsou zaznamenána jména našich kolegů, nebyla nikdy popsaná a aby další její listy zůstaly do budoucna již navždy prázdné,“ dodal na závěr. Poté vedoucí ÚO Přerov plukovník Martin Lebduška připomněl, že pomník, který byl odhalen ve vstupní hale budovy Krajského ředitelství policie Olomoucké kraje v roce 2013, byl vybudován z prostředků finanční sbírky iniciované Mezinárodní policejní organizací IPA územní skupina Hranice a podotkl, že do finanční sbírky přispěly i stovky policistů Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje, kolegové IPA ze Slovenska a i řada sponzorů. Za Nadaci policistů a hasičů promluvil její ředitel doktor Vladimír Šutera. Památka zesnulých policistů byla uctěna krátkou modlitbou, kterou pronesl jáhen Křesťanské policejní asociace major Jiří Ignác Laňka, symbolickou minutou ticha a položením věnců a kytic k pietnímu pomníku. Pietní akt byl ukončen hymnou České republiky.

Považujeme za velmi důležité, že byla založena tradice, při níž se každým rokem setkáváme s pozůstalými a společně s nimi vzdáváme hold policistům, kteří položili život v policejní službě.

mjr. Mgr. Jitka Dolejšová
3. října 2019

Odkazy do noveho okna

pietní akt (1)

pietní akt (1) 

Detailní náhled

pietní akt (2)

pietní akt (2) 

Detailní náhled

pietní akt (3)

pietní akt (3) 

Detailní náhled

pietní akt (4)

pietní akt (4) 

Detailní náhled

pietní akt (5)

pietní akt (5) 

Detailní náhled

pietní akt (6)

pietní akt (6) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem