Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Mladík obviněn z pokusu vraždy

OLOMOUCKÝ KRAJ - Za napadení krajana cizinci hrozí až 18 let za mřížemi. 

Kriminalisté Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje zahájili trestní stíhání třiadvacetiletého cizince pro zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu.

V neděli 11. října před dvaadvacátou hodinou v bytě panelového domu v Olomouci došlo mezi dvěma cizinci z jihovýchodní Asie ve věku 23 a 21 let ke slovní rozepři. Hádka vzápětí přerostla ve fyzickou potyčku. Podle dosavadního zjištění měl starší z mladíků nejdříve udeřit spolubydlícího keramickým hrnkem do hlavy a následně jej napadnout nožem a způsobit krajanovi vážná bodnořezná poranění. Agresor se ihned po činu dal na útěk. Zraněný muž byl s vážným zraněním převezen do Fakultní nemocnice v Olomouci. Policisté územního odboru Olomouc místo činu zajistili a po útočníkovi začali okamžitě pátrat. Na základě zjištěných informací a zajištěných stop si případ převzali krajští kriminalisté.

Útočník se druhý den 12. října krátce po poledni dostavil na Policii ČR v Olomouci, kde se kriminalistům k činu doznal. Jako motiv uvedl neodpustitelnou urážku ze strany krajana.

Kriminalisté podali krajskému státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí cizince do vazby, který soud akceptoval a poslal muže do vazby.

Obviněnému muži hrozí za zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu trest odnětí svobody na deset až osmnáct let.

por. Mgr. Libor Hejtman
14. října 2020

vytisknout  e-mailem