Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Loupežníci dopadeni

OLOMOUC - Dvěma mužům hrozí za loupež 600 korun až desetiletý trest odnětí svobody. 

Kriminalisté územního odboru Olomouc zahájili trestní stíhání 28letého a 31letého muže pro zvlášť závažný zločin loupeže spáchané formou spolupachatelství.

Obvinění muži se měli v neděli 26. února 2023 po čtvrté hodině ranní před obchodním domem poblíž centra města Olomouce pod pohrůžkou násilí zmocnit cizí věci. Muži si vyhlédli dva mladíky ve věku 18 a 23 let, kteří seděli před obchodem na lavičce. Přistoupili k nim a požadovali po nich pervitin, že jej určitě u sebe mají. Oslovení mladíci odvětili, že žádný pervitin nemají. Nato mladší z obviněných mužů fyzicky napadl sedícího mladíka, kterému vrazil pár facek a kopl jej do brady. Napadení zakončil slovy, že jim mají dát aspoň peníze, když nemají drogy. Napadený mladík z obavy dalšího napadení vytáhl peněženku a útočníkovi dal šest set korun. Poté měl poškozený ještě vytočit číslo na taxislužbu a přivolaným taxíkem měli oba násilníci z nedalekého místa odjet a napadení mladíci místo opustili.

Precizní prací kriminalistů se podařilo neznámé pachatele brzy ztotožnit, vypátrat a zadržet. Oba obvinění muži byli v minulosti odsouzeni pro trestnou činnost, mladší pro násilnou a starší pro majetkovou.

Kriminalisté podali okresnímu státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obou mužů do vazby. Obviněným mužům hrozí za zvlášť závažný zločin loupeže spáchané ve formě spolupachatelství trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.

por. Mgr. Libor Hejtman
6. dubna 2023

vytisknout  e-mailem