Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Darování krve

OLOMOUCKÝ KRAJ - I v době nouzového stavu policisté a občanští zaměstnanci darují krev 

Jako každý rok před Velikonocemi i letos, 6. dubna 2020 na “modré pondělí“, se policisté a občanští zaměstnanci Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje domluvili s Transfúzním oddělením FN Olomouc na společném darování krve. Přihlásilo se 21 dárců krve, z toho 4 prvodárci a 15 dárců krevní plazmy.
Bohužel, z důvodu vyhlášení nouzového stavu způsobeného nemocí COVID-19 musela být akce zrušena. Policisté byli převeleni k zajišťování bezpečnosti v uzavřených lokalitách a nemohli se tedy společně akce zúčastnit. Krev a plazmu nyní chodí darovat jednotlivě v době mimo svoji službu tak, aby nenarušili akceschopnost svých oddělení.
V řadách našich dárců, kteří společně darují to nejcennější, je 215 dárců krve s oceněním Zlatého kříže 1. třídy, 146 držitelů Zlatého kříže 2. třídy, 115 Jánského plakety 1. stupně a držitelé dalších ocenění. Mezi dárci plazmy je 120 držitelů Zlatého kříže 2. třídy, 190 držitelů Zlatého kříže 3. třídy a dalších ocenění. V našich řadách je i dárce, který 52 krát daroval krevní destičky. Toto není konečný počet dárců, máme mezi sebou i další dárce, kteří darují krev jednotlivě nebo v jiných nemocnicích v kraji.
Všem policistům i občanským zaměstnancům, kteří darují tuto vzácnou tekutinu, vedení krajského ředitelství děkuje. Věříme, že mladí, nastupující kolegové řady dárců rozšíří.

kpt. Mgr. Marta Vlachová
17. 4. 2020

Odkazy do noveho okna

Darování krve

Darování krve 

Detailní náhled

Darování krve

Darování krve 

Detailní náhled

Darování krve

Darování krve 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem