Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Blíží se "Dušičky"

OLOMOUCKÝ KRAJ - Dbejte zvýšené opatrnosti na silnicích i pietních místech. 

Na druhý listopadový den připadá Památka zesnulých. Pozůstalí v tento „dušičkový“ čas vzpomínají na své zemřelé příbuzné či přátele a hojně navštěvují hřbitovy, aby uctili jejich památku.

Četnější návštěvnosti na místech posledního odpočinku však mohou zneužít lapkové, kteří těží z nepozornosti příchozích. Stačí opravdu jen malá chvilka, aby kabelka či jiná cenná věc položená na náhrobku či lavičce nepozorovaně zmizela. Nenechávejte proto své věci bez dozoru. Pamatujte také na řádné zabezpečení svých vozidel. Stává se, že lidé vytáhnou ze zavazadlového prostoru květiny či jiné dekorace a vypraví se na hřbitov, aniž by si uvědomili, že nezamkli vozidlo. Kabelka viditelně odložená na sedačce je pak pro zloděje snadnou kořistí.

S obdobím „Dušiček“ se pojí také zvýšený provoz na silnicích. V tento čas musíme počítat s tím, že za volant usednou i tzv. sváteční řidiči, kteří nejsou na takový provoz zvyklí. Buďme proto opatrní, počítejme s chybami druhých.

Policisté napříč krajem budou stejně jako každý rok věnovat zvýšenou pozornost místům posledního odpočinku a ve větší míře budou dohlížet také na dopravu. S četnějšími silničními kontrolami musí řidiči počítat již koncem tohoto týdne, kdy školákům začínají podzimní prázdniny.

kpt. Mgr. Jiřina Vybíhalová
25. října 2023

vytisknout  e-mailem