Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Srazil dítě a ujel - Aktualizace

BRNO: Kamerové záznamy pomohly vypátrat nezodpovědného šoféra. 

Dnes krátce po 18. hodině došlo na přechodu pro chodce na brněnské ulici Obvodová, poblíž prodejny Penny Market, ke střetu osobního vozidla s nezletilým chodcem. Po vážně vypadající nehodě navíc šofér tmavě modrého automobilu značky Peugeot 508 nezastavil, neposkytl potřebnou pomoc a součinnost a z místa nehody bezostyšně ujel. Ošetřit tak malého chlapce museli až přivolaní záchranáři, kteří jej následně převezli do nemocnice. Dopravní policisté na místě zajistili klíčové kamerové záznamy, které nyní analyzují. Přesná příčina vzniku dopravní nehody a míra zavinění jednotlivých účastníků je nyní předmětem dalšího šetření. 

Policisté nyní pátrají po neznámém řidiči a po jeho tmavě modrém poškozeném automobilu značky Peugeot 508, které by mělo mít utržené pravé zpětné zrcátko. Máte-li tak jakékoliv informace, neváhejte a volejte tísňovou linku 158. Hledáme také případné svědky dopravní nehody, kteří mohou také volat na tísňovou linku policie. 

por. Bc. Petr Vala, 4. července 2020.

Úzkou spoluprací s dopravním podnikem města Brna získali dopravní policisté klíčové kamerové záznamy. Tyto pak strážcům zákona významným způsobem přispěly k identifikaci hledaného vozidla a jeho nezodpovědného řidiče. Na základě zjištěných skutečností byly ve věci zahájeny úkony trestního řízení.  

Velké poděkování patří několika svědkům dopravní nehody, kteří se po výzvě policii pohotově přihlásili. 

por. Bc. Petr Vala, 9. července 2020 - Aktualizace. 

vytisknout  e-mailem