Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Soutěž dopravních policistů

BRNO: Policisté předváděli své umění i za nepříznivého počasí 

 Dnes se v Brně uskutečnilo celorepublikové kolo soutěže dopravních policistů. Hned po ránu absolvovali teoretický test a poté předvedli, jak precizně zastavit a zkontrolovat vozidlo. Své síly nakonec změřili při řízení provozu na jedné z nejvytíženějších křižovatek v Brně. Masu vozidel plynoucích denně přes křížení ulic Vídeňská a Poříčí s přehledem regulovalo 26 mužů zákona, zahanbit se nenechali ani jejich dvě kolegyně. Bedlivému dohledu odborné poroty v čele s ředitelem služby dopravní policie plukovníkem Tržilem neunikla sebemenší nepřesnost. Hodnotila se přesnost a srozumitelnost pokynů, preference průjezdu MHD, řešení krizových situací (průjezd vozidel IZS). V hodnotících formulářích nechyběla ani kolonka pro umělecký dojem.

Vítězem se stal pprap. Milan Piskač, z Liberce. Na druhém místě skončil pprap. Lenka Filková z Chebu.  Bronzovou medaili si z Brna odveze pprap. Martin Písař z Pardubic.


 

Poděkování patří i partnerům akce (Veletrhy Brno, a.s., Heineken Česká republika, Automotodrom Brno), kteří  dlouhodobě spolupracují s jihomoravským krajským ředitelstvím Policie ČR na prevenci v silničním provozu.

por. Mgr. Pavel Šváb, PIO KŘP JmK

vytisknout  e-mailem