Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Nedávejte zlodějům šanci

BRNO: Policisté budou mít během následujícího měsíce dostatek práce 

Vzhledem k tomu, že Vánoce se pomalu ale jistě blíží, je nutno upozornit bohužel i na nepříjemnosti, které s těmito krásnými svátky souvisí. Předvánočního shonu totiž využívají hojně zejména kapesní zloději.
Z tohoto důvodu zítra v souvislosti se zahájením vánočních trhů, odstartuje bezpečnostní opatření. Během celého měsíce bude nasazen větší počet policistů, kteří budou dohlížet na bezpečnost a veřejný pořádek zejména v centru města. Přítomnost hlídek by měla působit i preventivně. Cílem opatření je snížit počet kapesních krádeží, který se v předvánočním období zvyšuje mnohdy i o sto procent.
Minulý týden odstartovala také preventivní akce „Kapsa“, při které se policisté zaměřují zejména na obchodní centra. Policisté budou oslovovat návštěvníky a upozorňovat je na riziko kapesních krádeží a krádeží odložených věcí, přičemž jim rozdávají informační letáky a žetony do vozíků. Akci policisté zahájili v obchodním centru Olympia a během následujícího měsíce navštíví postupně i další brněnské obchodní domy.
 
Letos do konce měsíce října policisté evidují celkem 1 733 případů kapesních krádeží. Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku je to nárůst o 33 případů.
 
Za celý rok 2008 občané oznámili celkem 2 028 kapesních krádeží a v roce 2007 celkem 2 116 případů.
 
V souvislosti s předvánočním shonem budou mít práci i dopravní policisté. Zvýšený dohled budou hlídky provádět zejména u nákupních center, kde v případě potřeby budou řídit provoz. Dále v prosinci proběhne dopravně-bezpečnostní akce zaměřená na alkohol za volantem.
 
 
 
Zpracovala:
nprap. Andrea Procházková

vytisknout  e-mailem