Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Dušičky se blíží

BRNO: Hladký průběh uctění Památky zesnulých budou zajišťovat dopravní i pořádkoví policisté. 

Blíží se tzv. dušičkové období, na které se každoročně připravují i brněnští policisté. Hlavní komplikací bývá zejména zvýšený provoz a pohyb svátečních řidičů na silnicích. Z tohoto důvodu bude posílen výkon služby dopravních policistů, kteří se budou maximálně snažit zajišťovat bezpečnost a plynulost silničního provozu, a to hlavně v okolí velkých hřbitovů.

Řidiče žádáme o trpělivost a ohleduplnost vůči ostatním účastníkům silničního provozu a současně aby plně respektovali pokynů policejních hlídek.

S uctěním Památky zesnulých bohužel často souvisí i nárůst majetkové trestné činnosti. Posíleny proto budou i hlídky pořádkové služby, které se zaměří zejména na bezpečnost na hřbitovech, kde nezřídka dochází ke krádežím ať už kapesním, tak i na odložených věcech. Nejrizikovějším místem je Ústřední hřbitov v Brně, kde je vysoká koncentrace návštěvníků. V areálu se tak budou s největší pravděpodobností pohybovat i cyklohlídky.

Policisté neopomenou monitorovat také přilehlá parkoviště, aby eliminovali případné krádeže věcí ze zaparkovaných vozidel.

Při pohybu po areálu hřbitova by návštěvníci měli být obezřetní a hlídat si své osobní věci. V žádném případě není vhodné odkládat si kabelky s cennostmi a nechávat je bez dozoru.

Zvukový záznam: Duše2510.mp3

por. Andrea Straková, 25. října 2013

 

vytisknout  e-mailem