Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policisté ve vlacích

a na nádražích působí v předvánočním období preventivně 

Již druhý víkend se policisté věnovali ve zvýšené míře zejména prevenci na železnici.

Do akce Oddělení doprovodů vlaků PČR Správy Východočeského kraje Hradec Králové se zapojili policisté z tohoto oddělení a kynologové se služebními psy. Akce byla zaměřena na hledané nebo pohřešované osoby ve vlacích ČD a v prostorách nádraží a v místech, kde se zdržují osoby bez přístřeší. Ve vlacích na frekventovaných tazích se v tomto předvánočním období snažíme svou přítomnosti předcházet trestné činnosti, zejména majetkového charakteru.
 
V rukou policistů skončilo několik osob v celostátním pátrání, včetně mladé dívky, která byla na útěku z diagnostického ústavu, ale i pachatelů trestných činů či přestupků. Policejní pes svým štěkotem probudil i bezdomovce spícího v odstaveném vlaku.
 
Mezi zajímavé patřil případ 31leté cizinky, kterou měli policisté v hledáčku pro její podezřelé chování již ve vlaku. Na cizí majetek si však ve vlaku, kde cestují policisté, sáhnout netroufla a byla opakovaně vyloučena z přepravy a vysazena z vlaku v Pardubicích. Ani tady ji policisté nespustili z očí a jejich nos je nezklamal. Hned v podchodu nádraží obrala mladou ženu o peněženku s finanční hotovostí a  platebními kartami, kterou ji zručně vytáhla z neseného zavazadla. Vzápětí skončila v rukou policistů a následně v policejní cele. Bylo ji sděleno podezření z trestného činu krádeže a neoprávněné držení platební karty.

Odkazy do noveho okna

Akce Vlaky startuje

Akce Vlaky startuje 

Detailní náhled

kontrola - Vyřešení přestupku

kontrola - Vyřešení přestupku 

Detailní náhled

kontrola ve vlaku

kontrola ve vlaku 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem