Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policisté objasnili řadu vloupání

TRUTNOVSKO-Komisař obvinil místního mladíka 

V průběhu posledních týdnů došlo v Žacléři a jeho nejbližším okolí k několika případům majetkové trestné činnosti, při které pachatel násilím vnikal do rekreačních objektů a zahradních chat, ze kterých mizely potraviny, elektronika a jiné drobnosti.
Posledním z těchto zadokumentovaných případů je násilné vniknutí do rekreační chalupy v Prkenném Dole, ke kterému došlo v noci z pátku na sobotu 15. 10. 2011. Majitelka nemovitosti, která ke svému objektu o víkendu přijela, letmým pohledem zjistila násilné vniknutí do chalupy. Ihned po tomto zjištění přivolala policejní hlídku, která na místě zadržela šestadvacetiletého muže, který skončil s pouty na policejním oddělení. Díky profesionálně odvedené práci místních policistů a policistů trutnovské služby kriminální policie a vyšetřování mohl policejní komisař ještě téhož dne mladíkovi omezenému na osobní svobodě sdělit obvinění ze spáchání pěti přečinů, které se týkaly shora uvedených případů.
Poškození majitelé objektů vyčíslili škodu na necelých 20 tisíc korun. Za přečiny porušování domovní svobody a krádeže provedené vloupáním může soud uložit trest odnětí svobody až na tři roky.

Policie České republiky tímto žádá všechny občany, kteří by po příjezdu na chatu či chalupu zjistili násilné vniknutí cizí osobou, nechť ihned kontaktují bezplatnou telefonní linku 158. Z důvodu zajištění stop omezte do příjezdu policejní hlídky vstup do objektu a v žádném případě místo neuklízejte.
nprap. Udo Ertner
21. 10. 2011

vytisknout  e-mailem