Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

DODATEK - Krátce po znásilnění dopaden

HRADECKO-Muže, který měl znásilnit mladou ženu, policisté zadrželi 2 hodiny po činu  

DODATEK -   V pondělí 31. 10. 2011 soudce Okresního soudu v Hradci Králové akceptoval návrh na vzetí do vazby  a kolem 14:00 byla na podezřelého  vazba uvalena.

Královéhradečtí kriminalisté v sobotu zadrželi a ještě téhož dne obvinili ze zločinu znásilnění a vydírání jedenadvacetiletého muže, který je podezřelý, že kolem sedmé hodiny ranní u Městských lázní v Hradci Králové znásilnil ženu stejného věku.

K mladé ženě, která procházela okolo lázní, přistoupil zezadu a pod pohrůžkou násilí ji měl přimět nejprve k orálnímu a poté pohlavnímu styku. Naštěstí se jí díky svědkovi, který procházel okolo, po zhruba půl hodině podařilo vysmeknout a utéct.

Téměř okamžitě začal operační důstojník organizovat pátrací akci, díky které se za pomocí svědků podařilo v 9:40  muže zadržet v nedalekých Šimkových sadech. Dechová zkouška u něho prokázala 1,3 promile alkoholu v krvi.

Po prvotním výslechu byl muž obviněn z výše uvedených trestných činů. V průběhu neděle bude vyšetřovatel s největší pravděpodobností podávat podnět na jeho vzetí do vazby. Pokud bude uznán vinným, hrozí mu trest odnětí svobody až na deset let.

mjr. Mgr. Ivana Ježková, tel. 602 651 187
zveřejněno 30. 10. 2011, 9:30

vytisknout  e-mailem