Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Velikonoce na silnicích

KRAJ: Do dopravně bezpečnostní akce se zapojily desítky policistů. 

Za období Velikonoc přistihli policisté v kraji 50 řidičů pod vlivem alkoholu a 12 pod vlivem drog. Kvůli panujícímu počasí byla navíc akce v některých místech omezena. Včera mezi dvanácti podnapilými řidiči vynikl šestapadesátiletý muž, kterého jsme přistihli za volantem nedaleko místa jeho bydliště na Břeclavsku. Policistům zdůvodnil svůj prohřešek tím, že musel jet nakrmit králíky.

por. Pavel Šváb, 02.04.2013

 Zvukový záznam: 0204.mp3


 

O letošních velikonočních svátcích do pondělní 13. hodiny nemuseli jihomoravští policisté zasahovat u žádné vážné či dokonce smrtelné dopravní nehody. Hlídky dopravní i pořádkové policie v terénu kontrolují dodržování pravidel bezpečnosti a plynulosti silničního provozu a jsme připraveni na to, že hlavní nápor přijde v odpoledních a podvečerních hodinách. Podle potřeby budeme usměrňovat a řídit provoz tak, aby nedocházelo ke kolonám a dopravním komplikacím. Řidiče upozorňujeme, že zejména večer mohou silnice v některých částech kraje znovu namrzat, měli by proto přizpůsobit rychlost a způsob jízdy stavu vozovky.

Velikonočním pondělím však dopravně bezpečnostní akce pro policisty nekončí. Na řidiče, kteří nezřídka usedají za volant pod vlivem zbytkového alkoholu z pondělních oslav, se zaměříme i v úterý ráno.

 

mjr. Petra Vedrová, 1.4.2013, 13:30

vytisknout  e-mailem