Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Jihomoravští muži zákona si posvítili na chodce

BRNO: V rámci celorepublikové dopravní akce jsme prováděli dopravní kontroly. 


V minulých dnech po celém Jihomoravském kraji probíhala dopravně bezpečnostní akce, zaměřena zejména na neukázněné chodce. Přičemž během pouhých pěti dnů se jich policisty nechalo nachytat téměř tři sta. Ukázalo, že opakujícím prohřeškem je zejména přecházení vozovky na červenou, či úplná absence reflexních prvků mimo obec. Každý chodec by si přitom měl uvědomit, že když je jím za snížené viditelnosti správně vybaven, zvyšuje se vzdálenost, na kterou ho mohou řidiči schopni rozeznat, až na vzdálenost 200 metrů. Být viděn je tak bezesporu pro bezpečí chodců zcela nezbytné, to se bohužel potvrdilo včera podvečer na silnici první třídy I/55 u obce Hrušky, kde byla sražena a usmrcena žena.

Jihomoravští muži zákona samozřejmě neopomněli ani na kontroly řidičů, zastavili jich necelých třináct stovek, přičemž bylo zjištěno přes pět set nejrůznějších dopravních přestupků. Převládajícím problémem bylo u šoférů zejména překračování nejvyšší dovolené rychlosti, nepoužívání bezpečnostním pásů a jízda s vozidlem, jehož technický stav nevyhovoval provozu na pozemních komunikacích.

Připomínáme, že i chodci jsou účastníky silničního provozu a jsou povinni dodržovat zákona. Nošení reflexních prvků vám může zachránit život.

por. Bc. Petr Vala, 17. ledna 2020

vytisknout  e-mailem