Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Překazili jsme lupiči další přepadení

Devětatřicetiletý muž z Prahy se měl dopustit tří loupeží.  

     Další mu byla díky výborné práci příbramských kriminalistů dokonce překažena.
     Dne 4. října odpoledne přišel dotyčný s kuklou přes obličej na poštu v Milíně. Na dvě zaměstnankyně namířil pistoli a požadoval po nich vydání peněz. Pohrozil jim navíc výbuchem granátu. Odnesl si odtud nakonec několik desítek tisíc korun. Z místa poté odjel automobilem.
     Precizní prací kriminalistů z Příbrami byl pachatel nejen natipován, ale navíc se podařilo najít souvislosti k dalším dvěma loupežím, které provedl během října a listopadu na poště v Praze 4 a v Černošicích. V prvním případě přišel na pobočku po zavírací době také s pistolí v ruce, ale nakonec odtud odešel s prázdnou. Ve druhém případě vyčkal odchodu posledního zákazníka, vytáhl zbraň a vyhrožoval pracovnicím nejen střelbou, ale také odjištěním granátu. Sebral zde několik desítek tisíc korun a utekl. Příbramští policisté začali spolu s kriminalisty z SKPV Praha venkov - západ usilovně pracovat na dopadení pachatele.
     To se také následně podařilo, lupič byl před dalším přepadením dopaden. Dne 12. listopadu dopoledne si nejdříve přijel do Úval u Prahy obhlídnout zdejší poštu a v odpoledních hodinách sem přijel znovu, již s úmyslem loupit. Provést však již nic nestihl, při vystupování z auta jej zadržela zásahová jednotka Středočeského kraje. V jeho autě byla nalezena maketa pistole, granátu a kukla.
     Dne 12. listopadu byl muž obviněn ze zločinu loupeže a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. Nyní mu hrozí až desetiletý pobyt ve vězeňské cele.

16. prosince 2013, por. Bc. Monika Schindlová, DiS.

vytisknout  e-mailem