Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Loupežná přepadení

Na čerpadláře šel s klackem, prodavačku ohožoval pistolí. 

V sobotu nad ránem byla přepadena čerpací stanice
 
Kriminalisté po pachateli intenzivně pátrají! Poznáte muže na fotografii a pomůžete tak při jeho dopadení?
 
Dne 26. ledna ve čtvrt na tři ráno vešel zatím neznámý muž do prodejny čerpací stanice v Kladně v ulici Libušina. V pravé ruce držel klacek a dožadoval se po obsluze se slovy: „Vyndej mi peníze!“ vydání finanční hotovosti. Svojí zbraní švihal a máchal směrem k poškozenému dvacetiletému mladíkovi. Ten mu odvětil, že žádné peníze nemá a v kase také žádné nejsou. Násilník mu začal nadávat a klackem rozbil vystavené zboží a displej sázkového terminálu. Mladý muž v té chvíli zacouval do manipulační místnosti, kde měl schovanou násadu od sekery. S tou se za okamžik vrátil do prodejny a s ní v ruce zloděje „vyprovodil“. Pachatel z prodejny utekl bez financí, ke zranění osob nedošlo. Škoda, kterou způsobil poškozením, byla vyčíslena na necelé tři tisíce korun. V případě dopadení hrozí zloději za zločin loupeže až deset let za mřížemi.
 
Kladenští kriminalisté pátrají i po druhém muži. Jedná se o pachatele loupežného přepadení zlatnictví. To se stalo terčem násilníka 15. ledna tohoto roku. Krátce před půl třetí odpoledne vešel do prodejny v Kladně v ulici Osvobozených politických vězňů asi pětatřicetiletý muž. Ten si nejprve od obsluhy nechal ukázat plata se zlatem. Při prohlížení prstenů vytáhl na prodavačku krátkou střelnou zbraň a vytrhl jí jedno plato s asi čtyřiceti kusy šperků z ruky. Následně jí poručil: „Zalez dozadu, nebo budu střílet!“. Potom ze zlatnictví utekl směrem do ulice TGM. Majiteli byla způsobena škoda 200.000,- Kč. I v tomto případěhrozí pachateli za zločin loupeže trestní sazba od dvou do deseti let.
 
Pokud by jste poznali tyto muže, kteří jsou zachyceni na fotografiích z bezpečnostního zařízení, informujte policisty na tísňové lince 158, nebo můžete své poznatky předat přímo na službu kriminální policie a vyšetřování v Kladně na telefonní linku 974 873 374.
 
nprap. Michaela Nováková
29.1.2013

vytisknout  e-mailem