Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zmařil půl roku práce

ÚO Bruntál - ze střechy kostela odcizil měděné žlaby, lišty a plechy... 

Majitel již kola ve sklepě nemá
Škodu přes 45 tisíc Kč způsobil prozatím neznámý pachatel poškozenému tím, že mu odcizil v době od 2. do 6.12.2011v Bruntále v domě na ulici Lidická ze sklepní kóje dvě jízdní kola. Pachatel vnikl přes dvoje dveře do sklepa, kde poškodil zámek sklepní kóje poškozeného. Vzal dvě kola, jedno z nich bylo značky Kelly Hacker a mělo na sobě nalepeny růžové kytičky. Druhé kolo bylo složené na zakázku a je značky Max Bike. Majitel na něm měl hydraulické brzdy a nainstalovanou netypickou koženou rukojeť z hnědé světlé kůže a s kompozitovými rohy.
 
Zmařil půl roku práce na střeše kostela
Půl roku práce na střeše kostela sv. Benedikta v Krnově na ulici Bruntálská vyšlo vniveč. Skoro hotovou práci na střeše poškodil prozatím neznámý pachatel, který v době od 11. do 12.12.2011 využil lešení, které je postavené po obvodu kostela a vystoupal ke střeše. Zde v zadní části budovy z háků pro žlab odcizil 26 metrů měděného okapového žlabu, 3,5 metrů přibité měděné závětrné lišty a odstřihl a odnesl také 26 metrů měděného okapového plechu, který vyčníval z pod střešní krytiny. Způsobená škoda je prozatím vyčíslena na 26 tisíc Kč, ale škoda může být daleko větší, protože se bude muset opravit celá či větší část již zhotovené střechy.
 
Dostala smyk, který nezvládla + foto
Mezi obcemi Zátor a Nové Heřmínovy dne 12.12.2011 ve 12,00 hodin jela 41letá žena s vozidlem Škoda Roomster. Při průjezdu levotočivou zatáčkou dostala smyk, který nezvládla a vyjela za levý okraj vozovky. Zde narazila do směrového sloupku a havarovala mimo silnici. Při nehodě se lehce zranil stejně starý spolujedoucí. Dechová zkouška byla s negativním výsledkem. Způsobená škoda činí 200 tisíc na automobilu, a 500 Kč na směrovém sloupku.
 
Udeřil ho chodníkovou dlaždicí do hlavy
Včera 12.12.2011 po obdržení lékařské zprávy překvalifikovali bruntálští policisté přestupek proti občanskému soužití na podezření z přečinů ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a výtržnictví. Toho se dopustil prozatím neznámý pachatel tím, že dne 1.10.2011 před restaurací v Bruntále na ulici Jesenická fyzicky napadl 36letého muže, kterého udeřil ho zezadu chodníkovou dlaždicí do hlavy. Způsobil mu zranění hlavy, které si vyžádalo ošetření v nemocnici.
 
Při odbočení na benzínku nedal přednost
V 16,50 hodin dne 12.12.2011 v Bruntále na ulici Staroměstská jel 23letý muž s nákladní soupravou Iveco a s přívěsem. Při odbočení vlevo k čerpací stanici nedal přednost v jízdě protijedoucímu vozidlu Renault, které řídil 31letý muž. Došlo ke střetu. Dechové zkoušky byly u obou účastníků s negativním výsledkem. Při nehodě se nikdo nezranil. Způsobená škoda činí 150 tisíc Kč. 
 
Peněženku svěřila roční dceři, která ji v obchodě vytratila
V odpoledních hodinách v obchodním domě v Krnově na ulici Opavská v pondělí 12.12.2011 nakupovala 33letá žena a roční dceru měla v dětském sedátku nákupního košíku. Malá holčička držela její peněženku, kterou v  nestřeženém okamžiku upustila na zem. V ní měla matka 8 tisíc Kč, doklady a další osobní věci. Při zjištění ztráty však již peněženku v obchodě nenalezla. Způsobená škoda činí 8 550 Kč. Osoba, která peněženku našla a přisvojila si ji, je podezřelá z přečinu zatajení nálezu.
                                                                                                         
komisař por. Bc. Tušková P.

vytisknout  e-mailem