Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Sedmnáct opilých řidičů

Novojičínští policisté mají za sebou další z rozsáhlých dopravních akcí, při níž se zaměřili na opilé řidiče.  

Od páté do osmé hodiny ranní v pondělí 17. ledna zjistili ve Frenštátě pod Radhoštěm  dalších sedmnáct řidičů pod vlivem alkoholu. Do této akce se zapojilo 16 dopravních policistů a čtyři policisté místního obvodního oddělení,  kteří  pomáhali novojičínským dopravním policistům při  dechových zkouškách a organizaci  řízení dopravy.
Jeden  kontrolovaný řidič dokonce nadýchal téměř dvě promile.  V  tomto případě přístroj ukázal 1,97 promile v řidičově dechu.  Dvaačtyřicetiletému muži ze Vsetínska policisté na místě odebrali řidičský  průkaz a zakázali mu pokračovat v jízdě.  Opilému motoristovi teď hrozí za přečin ohrožení pod vlivem  návykové látky až roční pobyt za mřížemi.
 
Podle  slov vedoucího novojičínských  dopravních policistů Jaromíra  Steculy se od doby, co jsou prováděny podobné  kontroly, došlo  k výraznému poklesu dopravních nehod pod vlivem alkoholu. „Na druhé straně při těchto dopravních akcích zjišťujeme vysoký  počet řidičů pod  vlivem alkoholu. Tyto řidiče však zjistíme  ještě dříve, než způsobí dopravní  nehodu,“ uvedl Stecula.
 
Podobné  komplexní kontroly se zaměřením na  alkohol a drogy za volantem  budou na Novojičínsku nadále pokračovat. Policisté  je mají  v plánu minimálně dvakrát do měsíce.
 

Stalo  se …
 

Vloupání do  sklepů
 
Příborští policisté prošetřují v těchto dnech  dva  případy vloupání do sklepních kójí. K prvnímu případu  došlo v době od 11. do  13. ledna v Kateřinicích. Pachatel  ze sklepního prostoru odcizil pár sjezdových  lyží, lyžařské  boty, hokejové brusle, kolečkové brusle a další věci. Způsobena  škoda odcizením přesáhla částku 21 tisíc korun. Další  případ evidují policisté v  Příboře na ulici Štramberská.  Zloděj v noci na 16. ledna vnikl do sklepního  prostoru domu,  ze kterého odcizil dámské horské kolo v hodnotě přes deset  tisíc  korun. Policisté po pachateli a odcizených věcech usilovně  pátrají.
 
Z domu odcizil věci za téměř  10  tisíc
 
Neznámý pachatel vnikl v době od 2.  do 15. ledna  letošního roku do rodinného domku v Hukovicích.  Z obývacího pokoje odcizil CD  přehrávač, mačetu o velikosti  čepele 40 centimetrů a několik kusů beraních  kožešin. Předběžná  škoda se vyšplhala na téměř deset tisíc korun. Pachatel se  dopustil přečinu porušování domovní svobody a přečinu  krádeže.
 
Vloupání do  kanceláří
 
V noci na 14. ledna násilím vnikl neznámý  pachatel  v Příboře do objektu pily. Z kanceláří odcizil drobné mince,  několik  mobilních telefonů a skleněných lahví s alkoholem.  Celková škoda odcizením a  poškozením přesáhla částku  deset tisíc korun. Příborští policisté po pachateli  přečinu  poškození cizí věci a krádeže intenzivně pátrají.
 

Pachatel odcizil několik kusů  křovinořezů
 
V obci Kujavy vnikl v noci na 14. ledna neznámý  pachatel  do budovy kůlny u obecního úřadu, ze které odcizil několik  kusů  křoninořezů. Způsobena škoda odcizením byla předběžně  vyčíslena na čtyřicet  tisíc korun. Poškozením vstupních  dveří činila škoda dva tisíce  korun.
 
 
Krádež okapových  svodů
 
V době od 12. do 15. ledna odcizil v Novém  Jičíně,  místní části Loučka neznámý pachatel měděné okapové svody.   Pachatel z  novostavby rodinného domu odcizil okapové svody,  svodové kolena a hroty s  objímkami, vše z mědi. Majiteli domu  byla způsobena škoda za téměř sedm tisíc  korun.
 

Tisková  zpráva ze dne 17. ledna 2011.
 
 
Zpracoval:
nprap.  Zbyněk Tomšík
vrchní inspektor
 
tisknj@mvcr.cz
974  735 208

vytisknout  e-mailem