Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události z Bruntálska 13.12.2010

Bruntál - dopravní nehody, demolovali restaurační zařízení a další 

 
Došlo k vyjetí návěsu
V pondělí 13.12.2010 okolo 06:30 hodin projížděl po silnici mezi Bruntálem a obcí Valšov 36lletý řidič s nákladní soupravou Volvo s návěsem. Při jízdě levotočivou zatáčkou počal s vozidlem brzdit a to z důvodu zpomalujících vozidel jedoucích před ním. Na kluzké sněhem pokryté vozovce se zadní část návěsu dostala do smyku a vjela do levé poloviny komunikace. Zde došlo k bočnímu střetu s protijedoucím nákladním vozidlem Liaz - jednalo se o posypové vozidlo, které řídil 54letý řidič. Následkem střetu sypač sjel mimo komunikaci do pravého silničního příkopu. Návěs nákladní soupravy částečně zajel do příkopu a vyvrátil dopravní značení - tzv. kilometrovník. Tahač Volvo zůstal stát na komunikaci.
Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidiče vozidla Liaz. Jednalo se drobné oděrky na hlavě. Řidič byl následně ošetřen v nemocnici v Bruntále a propuštěn do domácího léčení. K jinému zranění osob nedošlo. Dechová zkouška na požití alkoholu byla provedena u obou řidičů s negativním výsledkem.
 
 
Rozjel se a narazil
Dne 13.12.2010 okolo 14:35 hodin na parkovišti ulic Sladovnická a Okružní řidič vozidla Ford Tranzit při nastartování zapomněl, že má zařazenou rychlost. Při otočení startovacím klíčem došlo k rozjetí vozidla. Než stačil řidič na vzniklou situaci zareagovat a vozidlo zastavit došlo přední částí vozidla Ford k nárazu do dvou zaparkovaných osobních vozidel Lancia a Ford Focus. Na vozidle Lancia došlo k poškození přední levé části a na vozidle Ford Focus k poškození zadní levé části. Provedená dechová zkouška na alkohol byla u řidiče tranzitu negativní. Ke zranění osob nedošlo. Za tento přestupek byla řidiči uložena pokuta v částce 1 tisíc Kč.
 
Zmizely poklice
Nepříjemné překvapení čekalo na majitele vozidla Peugeot v Krnově na Sídlišti pod Cvilínem. Automobil zaparkoval v době od 9. do 10.12.2010 na parkovišti a dosud neznámý pachatel  z vozidla odcizil čtyři nové originální plastové poklice. Způsobená škoda činí 5 480 Kč.
 
Nejen, že řídila pod vlivem drog, ale je i prodávala
Z přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy byla v těchto dnech policejním komisařem obviněna 21letá žena. Svého protiprávního jednání se měla dopustit tím, že na různých místech v Bruntále v době od poloviny září letošního roku do 27.10.2010 prodala či zprostředkovala nákup metamfetaminu různým osobám. Dále dne 27.10.2010 měla ve večerních hodinách řídit pod vlivem drog vozidlo Octavia ze Šternberku do Bruntálu. V její krvi byl rozborem potvrzen metamfetaminu a amfetaminu a obviněná byla tedy ve stavu vylučujícím bezpečné řízení automobilu. Hrozí ji trest odnětí svobody až do výše pěti let.
 
Lentilky si schoval do bundy
V sobotu 11.12.2010 bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z přečinu krádeže 19letému mladíkovi.  Měl ve stejný den v obchodním domě na ulici Ruská si vložit do kapsy bundy krabičku lentilek v hodnotě 17 Kč. Se zbožím prošel bez zaplacení a za pokladnou byl přistižen pracovníkem strážní služby prodejny. Přivolaní policisté zjistili, že mladík již byl v minulosti za majetkovou trestnou činnost odsouzen a je v podmínce do května 2011 a následně mu tedy sdělili podezření z výše uvedeného přečinu.
 
 
 
 
Dopravní nehody
Policisté šetřili v průběhu víkendu pět nehod, při kterých byly tři osoby zraněny a škoda se vyšplhala do výše 108 tisíc Kč. Jedna z nehod byla se zvěří. Požití alkoholu bylo u všech nehod vyloučeno dechovou zkouškou.
            Ke střetu se zvěří došlo dne 10.12.2010 v 19,16 hodin mezi obcemi Valšův Důl a Ondřejov. 45letému řidiči vozidla Fiat Brava vyskočila z levého silničního příkopu bezprostředně před auto srna. Muž již nestačil zareagovat a došlo k nárazu. Zvíře zůstalo na místě usmrcené a bylo předáno mysliveckému sdružení. Ke zranění osob nedošlo. Škoda činí 15 tisíc Kč.  
K havárii osobního vozidla Mitsubishi došlo v sobotu 11.12.2010 mezi Mezinou a Bruntálem. 43letá řidička dostala po projetí prudké levotočivé zatáčky na souvislé ujeté vrstvě sněhu smyk, který nezvládla a vyjela mimo silnici, kde havarovala. Při nehodě se řidička lehce zranila. Způsobená škoda na vozidle činí 20 tisíc Kč.
            Nehodu osobního vozidla Felicie šetřili dopravní policisté dne 11.12.2010. V 11,45 hodin jela 35letá žena mezi obcemi Vrbno pod Pradědem a Pustá Rudná a na komunikaci pokryté sněhovou vrstvou dostala smyk. Ten nezvládla a zadní částí felicie narazila do stromu. Utrpěla lehké zranění i spolu se svou 10letou spolujedoucí. Obě skončily hospitalizovány v nemocnici. Škoda činí 10 tisíc Kč.
            V neděli 12.12.2010 v Krnově na ulici ČSL. armády jel 36letý muž s vozidlem Favorit a nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky. Na zasněženém a zledovatělém povrchu dostal po průjezdu levotočivé zatáčky smyk. Snažil se ho vyrovnat přidáním plynu, což se mu nezdařilo a vyjel za levý okraj silnice. Zde narazil do zadní části zaparkovaného vozidla Felicia a po nárazu byl odražen ještě na zeď domu a pak zábradlí mostu. Zastavil se až na parovodu vedoucím přes mlýnský náhon. Vyproštění vozidla museli provést přivolaní hasiči. Při nehodě nedošlo ke zranění osob. Způsobená škoda činí 31 tisíc Kč.
 
 
Pod vlivem alkoholu byl agresivní - zahájení stíhání
V pátek 10.12.2010 byli bruntálští policisté přivolání do restaurace na ulici Okružní. Zde zajistili muže, který pod vlivem alkoholu demoloval zařízení restaurace a byl agresivní. Dechovou zkoušku odmítl a byl převezen na záchytnou stanici k vystřízlivění. Při šetření okolností tohoto případu dále zjistili, že muž měl ve večerních hodinách v pátek 10.12.2010 jako host nejprve požívat alkoholické nápoje. Vypil 12 jedenáctistupňových piv a jednu odlivku tvrdého alkoholu. Následně se dožadoval u své 41leté přítelkyně, aby šla domů. Žena odmítla, tak odešel z restaurace, ale po nějaké době se měl vrátit a opět chtěl po své přítelkyni, aby s ním šla domů. Žena zase odmítla a tak muž měl při odchodu kopnout do dveří, které se otevřely a vypadly. Následně měl vulgárně ženu před dalšími hosty napadat a rozbít výplň automatu na cigarety. Vzhledem k jeho stupňující agresivitě poškozená i s dalšími hosty odešla z obavy ven a podezřelý muž začal demolovat celou místnost i s výčepním pultem. Poškodil zařízení v celkové výši 81 500 Kč. Při tomto byl zajištěn policisty, kteří museli použít i donucovací prostředky. Zjistili, že se jedná o 23letého muže, kterého po jeho vystřízlivění, následující den, obvinil policejní komisař SKPV z přečinu výtržnictví a poškození cizí věci. Hrozí mu trest odnětí svobody až do výše dvou let.
  
                                                                                 
komisař por. Ing. Křištofová Ivana  a  komisař por. Bc. Tušková Pavla 

za 10. 12 -13.12. 2010 

vytisknout  e-mailem