Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policisté s besipem na veletrhu

Nový Jičín - Společně s besipem se na veletrhu prezentovali novojičínští policisté. 

Novojičínský veletrh se stal již tradiční akcí, při které mají návštěvníci možnost blíže se seznámit s činností policejního sboru. Ve dnech 15. a 16. května se na zimním stadiónu v Novém Jičíně uskutečnil XI. ročník, kde vystavovali své služby a produkty malí a střední podnikatelé z našeho regionu.

Součástí programu byla také prezentace IZS a to konkrétně Hasičského záchranného sboru, uzemní odbor Nový Jičín a územní odbory Policie České republiky Nový Jičín, společně s pracovníky BESIPu. Ve společných výstavních prostorách BESIPu a novojičínské policie se mohli návštěvníci dozvědět spoustu důležitých informací o rizicích, která číhají nejen na silnici. Zástupci BESIPu poskytovali informace týkající se bezpečí v silničním provozu, policisté radili mimo jiné občanům jak vhodně zabezpečit svůj dům, auto a jiný majetek.

Pro ty, které neodradil od návštěvy veletrhu déšť a podprůměrné květnové teploty bylo k dispozici, stejně jako na nedávno konaném autosalónu, množství informačních letáků a dalších propagačních materiálů. Mezi dětmi se již tradičně těšily oblibě nejrůznější reflexní nálepky a přívěšky a omalovánky se stále aktuální dopravní tématikou. Pro ty nejmenší děti přichystal BESIP dárek – reflexní vestu. Školáci si mohli vyzkoušet napsat test pro chodce a pro cyklisty a ti úspěšní neodešli bez odměny. Zájemci z řad dospělých si mohli nechat přístrojem Dräger orientačně změřit hladinu alkoholu v krvi.
Mezi dětskými návštěvníky stánku policie a BESIPu budila největší pozornost policejní motorka – Yamaha. Snad všichni kluci, ale i děvčata, si chtěli vyzkoušet posadit se na tento motocykl a zapnout si majáky. Těm zvídavějším pak policisté vysvětlovali, kdy je možné majáky používat, jak se nahrává a měří rychlost z kamery umístěné před řidítky a k čemu slouží nainstalovaný počítač a další vybavení. Po motocyklové exkurzi následovala obvykle důkladná prohlídka dalšího dopravního prostředku – vozu škoda Octavia v policejním provedení.

vytisknout  e-mailem