Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Odcizili značkové zboží

ÚO Bruntál - kradli ve velkých obchodních domech a prodávali za poloviční ceny, škoda přesáhla čtvrt milionu 

V obchodech ukradli zboží za více jak čtvrt miliónu
značkové odcizené věci web.jpg
značkové věci2 web.jpg
Bruntálští kriminalisté realizovali během předvánočních a vánočních dnů dvojici pachatelů, kteří se dopouštěli majetkové trestné činnosti.
Jednoho z pachatelů zastavili dopravní policisté v Bruntále na základě oznámení kriminalistů, když svou bezohlednou jízdou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. Kriminalisté ho sledovali a po příjezdu na místo dopravní kontroly jim pak muž dobrovolně vydal zboží, které měl ve vozidle v hodnotě 25 tisíc Kč. Dalším prověřováním této trestné činnosti, která byla zaměřená na krádeže značkové oblečení ve velkých obchodních domech, zajistili policisté při domovních prohlídkách zboží v hodnotě 150 tisíc Kč. 
Během této akce policisté zadrželi tři podezřelé osoby, dvě z nich (muže a ženu) ve věku 39 a 28 let policejní komisař obvinil ze zločinu krádeže ve formě organizované skupiny a hrozí jim trest odnětí svobody až do výše 8 let. Oba jsou za stejnou trestnou činnost z minulosti již stíháni. Počet obviněných zřejmě není konečný.
Svého trestního jednání se měli dopouštět tím, že nejméně od září do prosince letošního roku ve Zlíně a v Praze ve velkých nákupních centrech odcizovali značkové oblečení, obuv a hračky v celkové hodnotě nejméně 250 tisíc Kč. Krádeží se dopouštěli tím, že přijeli k předem vytipovanému nákupnímu centru. Obviněná vešla do prodejny, vybrala zboží, které nachystala k odcizení. Následně obviněný zabavil prodavačky a další spolupachatelé zboží odnesli. Policisté také zjistili, že dvojice si odcizené značkové zboží schovala v jednom z motorestů v okrese Opava a následně ho pak měli prodávat v okrese Bruntál za poloviční cenu. Peníze si rozdělili a užili pro svou potřebu.
Policisté také prověřováním zjistili, že obvinění měli získat od další podezřelé osoby různou zahradní techniku, kterou pak měli prodávat. 27letý muž měl věci odcizit ve firmě v Bruntále, kde v minulosti pracoval. Část z těchto odcizených věcí v hodnotě 150 tisíc Kč policisté zajistili a budou vráceny majiteli.
Počet obviněných osob není konečný a případná trestní odpovědnost jiných je předmětem dalšího šetření.
 
Bral polotovary mosazných klíčů
V době od 24. do 26.12.2010 v Rýmařově na tř. Hrdinů dosud neznámý pachatel vypáčil okno objektu bývalé kovovýroby a vnikl dovnitř. Vykopl kovové dveře s mříží a z dílny na výrobu klíčů odcizil 7 500 ks polotovarů mosazných vložkových klíčů v hodnotě přes 22 tisíc Kč. Svým jednáním způsobil škodu v celkové výši 23 tisíc Kč.
 
Barmanka přišla o flek
Chvilkové nepozornosti 30leté barmanky využil dosud neznámý pachatel, když v pondělí 27.12.2010 v brzkých ranních hodinách v herně na ulici Opavská, odcizil za barem odložený číšnický flek. V něm byla hotovost ve výši 5 800 Kč. Způsobená škoda činí 6 100 Kč. Šetří OOP Krnov.
 
Odcizená busta
Bronzovou bustu T.G. Masaryka odcizil dosud neznámý pachatel z podstavce v blízkosti autobusové zastávky v Nových Heřmínovech v době od 23. do 27.12.2010. Busta zde byla nainstalována v roce 2000 a měla rozměry 60x35 cm. Pachatel při jejím odcizení poškodil i mramorový parapet. Způsobená škoda činí 200 tisíc Kč.
 
Odcizené odlitky chtěli odvést na saních
Krnovští policisté dne 26.12.2010 zadrželi dvojici pachatelů, která chtěla odcizit odlitky z firmy v Krnově a na odvoz lupu si vzala i sáňky.
Při šetření zjistili, že pachatelů je více a to celá čtveřice mužů ve věku od 16 do 49 let. Policejní komisař zahájil jejich trestní stíhání pro přečin a u nejmladšího provinění krádeže. Toho se měli dopustit tím, že dne 26.12.2010 v podvečerních hodinách po společně domluvě vytvořili otvor v drátěném oplocení firmy na ulici Revoluční v Krnově. Vstoupili na pozemek a zde si vzali volně uložené odlitky z šedé litiny o celkové hmotnosti 627 kg v hodnotě kolem 19 tisíc Kč. Naložili je na přivezené sáně a odvezli z areálu. Zde byli spatřeni policejní hlídkou, která dva z nich zadržela ihned. Odlitky policisté zajistili a budou vráceny majiteli.
 
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr♦mvcr.cz
28.12.2010
 

vytisknout  e-mailem