Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Info z Ostravy - 22. 12. 2010

Ostrava - další případ domácího násilí a bagr v řece Odře. 

Tyran

Porubští kriminalisté zahájili v těchto dnech trestní stíhání sedmadvacetiletého muže z Ostravy Poruby.

Mladý muž bydlel se svou šestasedmdesátiletou babičkou v jednom z bytů v Ostravě Porubě. K prvnímu verbálnímu a posléze i fyzickému napadení seniorky došlo v měsíci květnu letošního roku. Následkem tohoto jednání bylo vykázání agresora ze společného obydlí, které provedli ostravští policisté, kteří se na problematiku domácího násilí specializují.
Násilník se však nepoučil. V říjnu opět svou babičku fyzicky napadl. Vší silou ji narazil na skříň. Další útok na sebe nenechal dlouho čekat. Začátkem letošního prosince fyzický útok podpořil i výhružkou: „sežeň peníze nebo uvidíš, co s tebou provedu“. Poté ji srazil rukou k zemi. Důsledkem bylo zranění hlavy a podlitina na hrudníku a rukou.

Vše vyvrcholilo 20. 12. 2010 v časných ranních hodinách, když stará paní svého vnuka budila do práce. Tomu se to patrně nelíbilo a začal ženě nadávat nadávkami toho nejhrubšího zrna a nepublikovatelnými výrazy ji vyhrožovat smrtí. Poškozená se proto zavřela ve svém pokoji. Její vnuk poté sklem dveří prohodil šuplík z nočního stolku. Skleněné střepy zasáhly seniorku do tváře. Vyšla proto ven z pokoje, načež inkasovala ránu pěstí do čela. Násilník poté ještě v bytě rozbil další dvoje dveře a tím své běsnění ukončil a z bytu odešel.
Nebohá paní již tentokrát ihned přivolala policisty. Ti po příjezdu a zjištění situace vyčkali na místě. Toto se vyplatilo. Krátce před osmou hodinou agresora zadrželi před domem a eskortovali do policejní cely. Zraněná žena musela vyhledat ošetření ve Fakultní nemocnici.
Kriminalisté obratem podali návrh na vzetí obviněného do vazby. Za trestné činy ublížení na zdraví, nebezpečné vyhrožování a týrání osoby žijící ve společném obydlí mu hrozí až čtyřletý trest odnětí svobody.

Bagr v Odře

Škodu za 22 000 korun způsobil soukromé firmě dosud neznámý pachatel.

V době mezi 1. 12. 2010 do 20. 12. 2010 se po rozbití okna vloupal do kabiny bagru. Stalo se tak na břehu řeky Odry v Ostravě Hrušově. Neznámý pachatel poškodil spínací skříňku, stroj nastartoval a po 10 metrech jízdy sjel z břehu, částečně do řeky.
Policisté případ vyšetřují. Mimo vypátrání pachatele musejí zjistit, zda šlo o hloupý žert, způsob msty, nepovedený pokus o krádež popř. jinou pohnutku, která vedla pachatele ke spáchání tohoto skutku.
Trestní zákon stanoví za spáchání přečinů neoprávněného užívání cizí věci a také poškození cizí věcí až dvouletý trest odnětí svobody.
 

vytisknout  e-mailem