Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Setkání českých a německých policistů

TEPLICE – Němečtí kolegové byli v rámci projektu Interreg V A na pracovním setkání v Teplicích. 

     V rámci projektu komunitární iniciativy Interreg VA Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje a Policejního ředitelství Drážďany „Mobilně a efektivně ve společném příhraničí“ se v úterý 8. října 2019 uskutečnilo na Územním odboru Teplice jednání zástupců ÚO Teplice a policejního revíru Dippoldiswalde. Hlavními cíli spolupráce je vylepšení jazykových znalostí a využití cizí řeči v policejní praxi, zvýšení bezpečnosti ve společném příhraničí, posílení subjektivního pocitu bezpečí obyvatelstva a turistů včetně bezpečnosti v dopravě, zefektivnění prevence a potírání kriminality a podpora a zefektivnění spolupráce mezi projektovými partnery, jejich organizačními jednotkami a policisty, zejména na úrovni základních útvarů.

     Zúčastnění policisté obou států hovořili především o bezpečnostní situaci v česko-saském příhraničí a vyhodnotili společné hlídky a hospitace, které v rámci projektu proběhly v průběhu letošního roku. Zároveň se domluvili na společném výkonu služby v rámci připravovaných akcí v příštím kalendářním roce. Následovala exkurze na Poříčním oddělení Policie ČR v Ústí nad Labem, kde si němečtí kolegové prohlédli vybavení a výstroj policistů, kteří se starají o bezpečnost na vodních tocích.

     Policisté si v průběhu jednání vyměnili své zkušenosti a porovnali rozdíly ve výkonu služby dané různou legislativou obou států. Setkání proběhlo v přátelské atmosféře a policisté ho vnímali jako velký přínos pro výkon služby i další vzájemnou spolupráci.

11. 10. 2019, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

Odkazy do noveho okna

Exkurze na poříčním oddělení

Exkurze na poříčním oddělení 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem