Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Preventisté na Česko–polsko–německém Trojmezí dohlíželi na bezpečnost cyklistů a koloběžkářů

LIBERECKO – Kontrolovali povinnou výbavu jízdního kola a upozorňovali na důležitost používání cyklistických přileb a na chyby, kterých se obvykle cyklisté dopouštějí. 

1Dne 18. července 2023 se policisté z oddělení tisku a prevence Krajského ředitelství policie Libereckého kraje zaměřili na cyklisty a koloběžkáře, kteří se pohybovali po oblíbené cyklostezce v blízkosti rekreačního areálu Kristýna v Hrádku nad Nisou.

Akce byla zaměřena na bezpečnost cyklistů, z řad dětí i dospělých, a to v dopravním prostředí, na povinnou výbavu jízdních kol, na důležitost nošení cyklistických přileb a reflexních doplňků, ale i na zdržení se požití alkoholu při jízdě na kole.

Cyklisté byli upozorňováni na důležitosti nošení těchto bezpečnostních prvků, které jim mohou zachránit život, případně předcházet těžkým úrazům v případě nehody či pádu.

Zahraniční cyklisté z blízkého Polska i Německa, ale čeští cykloturisté akci pozitivně vnímali a hodnotili. Každého z oslovených preventisté obdarovali drobným dárkem v podobě cyklolékárničky, alkoholtesteru či reflexních prvků k umístění na jízdní kolo.

 
20.7.2023
por. Zuzana Gelič, DiS.
preventistka KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem