Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

4. AKTUALIZACE - BENÁTSKÁ 2022“

LIBEREC – Ve dnech 28. – 31. července 2022 proběhne již 28. ročník věhlasného hudebního festivalu. 

4. AKTUALIZACE ze dne 31.7.2022

Dnes odpoledne skončilo bezpečnostní opatření realizované v souvislosti s konáním hudebního festivalu „Benátská! s Impulsem 2022“. Policisté, kteří v něm byli zařazeni, nemuseli šetřit jakékoliv závažné protiprávní jednání ani porušení veřejného pořádku. Ačkoliv celý festival, za dobu jeho konání, navštívilo bezmála 35 000 návstěvníků, policisté řešili pouze necelých sedm desítek přestupků v dopravě. 

V tuto chvíli můžeme tedy konstatovat, že příprava a samotná realizace bezpečnostního opatření, zaměřeného na bezpečnost osob, majetku, veřejného pořádku a dopravní obslužnost, se vyplatila. Nasazení našich sil a prostředků bylo adekvátní situaci spojené s tímto hudebním festivalem, který se vyznačuje každoročně svojí vysokou návštěvností a do Vesce se sjíždějí jeho příznivci z celé České republiky i ze zahraničí.

nprap. Bc. Adéla Fialová
Oddělení tisku a prevence KŘP Libereckého kraje

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3. AKTUALIZACE ze dne 30,7.2022:

Během včerejšího dne a noci policisté v rámci festivalu „Benátská! s Impulsem 2022" řešili několk přestupků v souvislosti s dopravou. Bohužel policisté museli řešit i přestupek proti veřejnému pořádku. Vyjma zmíněného nezaznamenali žádné žávažné protiprávní jednání.  V tuto chvíli ovšem stále bezpečnostní opatření nekončí a policisté v něm zařazeni plní úkoly, které v rámci jeho realizace mají dané. Dnes se bude jednat především o dohled na bezpečnost a plynulost silničního provozu, neboť se dá předpokládat, že nejen s ohledem na počasí budou někteří návštěvníci opouště festival již dnešní den. 1

S ohledem na tuto skutečnost upozorňujeme opakovaně řidiče, aby při projíždění parkovacích ploch dbali zvýšené opatrnosti a za volanty svých vozů usedali až v okamžiku, kdy si budou jisti, že nejsou pod vlivem alkoholu. Policisté se samozřejmě při kontrolách řidičů zcela jistě zaměří právě na kontrolu hladiny alkoholu v jejich dechu a budou tedy provádět u kontrolovaných řidičů samozřejmě i dechové zkoušky na alkohol.

nprap. Bc. Adéla Fialová
Oddělení tisku a prevence KŘP Libereckého kraje
 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2. AKTUALIZACE ze dne 29. 7. 2022:

V rámci bezpečnostního opatření realizovaného v souvislosti s konáním hudebního festivalu „Benátská!“ s Impulsem 2022 policisté nemuseli řešit žádné závažné protiprávní jednání. Vyjma pár drobných přestupků, souvisejících s dopravou, policisté nemuseli řešit žádné protiprávní jednání v oblasti veřejného pořádku. 1

Samozřejmě i dnes budou všichni policisté zařazeni do uvedeného opatření plnit stanovené úkoly a v místě konání hudebního festivalu i jeho okolí působit také preventivně tak, aby v maximální míře zabránili jakémukoliv protiprávnímu jednání. 

Návštěvníky, kteří do místa akce přijeli a nadále budou přijíždět motorovými vozidly, upozorňujeme také na to, že policisté se v průběhu celého opatření zaměřují i na kontroly řidičů, které jsou spojené s provedením dechové zkoušky a orientačního testu na přítomnost omamných a psychotropních látek.


nprap. Bc. Adéla Fialová
Oddělení tisku a prevence KRP Libereckého kraje

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

1. AKTUALIZACE ze dne 28. 7. 2022:

Dnes se v Liberci - Vesci otevře brána do areálu, ve kterém až do nedělního rána bude probíhat hudební festival "Benátská! s Impulsem 2022.. Policisté jsou v rámci bezpečnostního opatření již připraveni dohlížet na veřejný pořádek, ale i bezpečnost a  plynulost silničního provozu. Opakovaně důrazně tedy upozorňujeme přijíždějící řidiče motorových vozidel, aby dodržovali aktuální dopravní značení a se všemi ostatními návštěvníky akce respektovali pokyny policistů i pořadatelů. 

nprap. Bc. Adéla Fialová
Oddělení tisku a prevence KŘP Libereckého kraje

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hudební festival Benátská, jež se stal již podještědskou tradicí, odstartuje hudební produkci dne 28. července v prostorách sportovního areálů v Libereckém Vesci. Vzhledem k tomu, že je očekáván značný počet účastníků nejen z Čech, ale i ze zahraničí, budou stejně jako v minulých letech zajišťovat bezpečnost policisté Krajského ředitelství policie Libereckého kraje.

Mezi priority policistů bude spadat nejen činnost v oblasti zajištění veřejného pořádku, ale i zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu na vytýčených místech pozemní komunikace. Policisté se v rámci celé akce zaměří především na předcházení protiprávního jednání v oblasti drobných krádeží, ale i požívání omamných a psychotropních látek řidiči dopravních prostředků.

Z výše uvedených důvodů budou do akce nasazeni policisté dopravní, ale i pořádkové služby či cizinecké policie a dále kriminalisté služby kriminální policie a vyšetřování, policejní kynologové či policisté antikonfliktního týmu.

Hlavním účelem nasazení sil a prostředků Policie ČR, je především ochrana života, zdraví a majetku v prostorách s vysokou koncentrací osob.

Žádáme tímto nejen všechny účastníky festivalu, ale i případné návštěvníky města Liberce, aby respektovali dopravní značení a pokyny policistů. V souvislosti s rekonstrukcí mostů na páteřní komunikaci první třídy č. 35 je třeba sledovat dopravní informace. Bližší informace naleznete na https://www.policie.cz/clanek/aktualizace-rekonstrukce-mostu-silnice-c-i-35-v-liberci-dopravni-omezeni-uzavirky.aspx.

Všichni návštěvníci nechť veškeré své cennosti nezanechávají ve stanech či vozidlech a zabezpečí je co nejlépe proti případnému odcizení. Ujistěte se současně, že máte řádně uzamčené vozidlo a své cennosti nenechávejte bez dozoru. Svá vozidla parkujte pouze na místech k tomu určených.

V neposlední řadě touto cestou informujeme, že v souvislosti s pořádanou akcí, bude navýšen nejen počet dopravních kontrol, ale i kontrol osob. V souvislosti s tím tedy žádáme návštěvníky o trpělivost, především z důvodu časového prodlení, ke kterému může v souvislost s prohlídkami osob a celkovou organizací docházet. Naším cílem je především vaše bezpečnost.

25.7.2022
nprap. Adéla Fialová
Oddělení tisku a prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem