Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Žena přišla o část ucha, když ji a jejího bígla napadl kříženec honáckých psů

ČESKOLIPSKO - Soud za to může majitele psa poslat do vězení. 

Venčení psa se v pondělí večer proměnilo v děsivý zážitek pro 28letou ženu, která se se svým bíglem vracela Volfartickou ulicí v Žandově krátce po 19. hodině  domů z vycházky. Právě zde se drama odehrálo ve chvíli, kdy se potkala s přiopilým vrávorajícím mužem s lahví piva v ruce, kolem kterého volně pobíhal urostlý kříženec  australského a asijského honáckého psa.

Ten jakmile bígla spatřil, rozeběhl se k němu a okamžitě na něj zaútočil. Žena se mu snažila pomoct,  a aby ho uchránila před roztrháním, zalehla ho. Ačkoliv se majitel opakovaně snažil svého agresivního psa přivolat zpět, neměl nad ním vůbec žádnou kontrolu. Než se mu ho podařilo od napadené ženy odtrhnout, stačil jí jeho pes nejen pokousat na rukách, ale také jí připravil  o třetinu ucha, kterou ukousl.

Zdravotnickou záchrannou službu pro ni prostřednictvím tísňové linky přivolal jeden místní muž a sanita ji převezla na chirurgickou ambulanci, kde jí sešili tržné rány na rukách a ošetřili částečně prokousnuté předloktí. Před vážnějšími následky ji uchránila silná zimní bunda a teplé oblečení pod ní. Poranění ucha je ale bohužel ztrátové a tudíž jí zůstanou trvalé následky. Policisté proto již v této souvislosti zahájili úkony trestního řízení pro přečin těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, za což soud může viníka poslat až na čtyři roky do vězení.

Psa majitelky po útoku ošetřil veterinární lékař. Bígl utrpěl v nerovné bitvě kousance a větší tržnou ránu v oblasti třísel, která si ve veterinární ordinaci vyžádala rozsáhlejší šití.

12. 2. 2020
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

napadený bígl

napadený bígl 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem