Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Protřelý recidivista z Turnovska dopaden

SEMILY - Na nenapravitelného recidivistu z Turnovska si „posvítili“ kriminalisté. 

Turnovští policisté byli dne 6. října 2021 před osmou hodinou ranní vyslání do domova s pečovatelskou službou, kde se na balkoně jednoho z bytů nacházel muž, jenž se dožadoval vpuštění do vnitřních prostor.  Vyděšená seniorka tedy ihned zavolala na tísňovou linku a žádala o pomoc. Ve chvíli, kdy policisté přispěchali na místo, muž seskočil z balkonu a utekl. Policisté jej však vzápětí vypátrali poblíž objektu a obyvatelka domu s pečovatelskou službou potvrdila, že zadrženým mužem je právě ten, který se pokusil dostat do vnitřní části objektu. Během samotného zákroku pachatel častoval policisty agresivními slovními projevy, vyzýval je k pěstnímu souboji a vyhrožoval jim fyzickou újmou na zdraví.

Osudným dnem však pachatelovo jednání neskončilo, ba naopak. Protřelý recidivista, který byl v minulosti již mnohokrát pravomocně odsouzen převážně pro majetkovou trestnou činnost, se na pomyslné kriminální dráze rozhodl nejen zůstat, ale současně jí i rozšiřovat, a tak kradl. Předmětem jeho zájmu se stalo cokoliv, co se nacházelo i nenacházelo pod zámkem. Jednalo o majetek ze sklepů, kde odcizil nejen cyklistická kola, ale bral vše, co se dalo následně zpeněžit. Do pomyslného hledáčku pachatele se však dostala i restaurace, ze které si odnesl finanční hotovost v řádech několika desítek tisíc korun. V tu chvíli však netušil, že mu jsou již v patách semilští kriminalisté, kteří nejen díky jeho neopatrnosti zajistili mnoho stop, ale především svou pílí dokázali, že jsou mistry svého „řemesla“.

Past nad recidivistou sklapla ve chvíli, kdy si již kriminalisté byli naprosto jisti tím, že právě on je tím, kdo sériově páchal trestnou činnost majetkového charakteru. V danou chvíli již nebylo nač čekat a 37letý muž z Turnovska byl zadržen.  Následně mu vyšetřovatel sdělil obvinění ze spáchání trestných činů vyhrožování s cílem působit na úřední osobu, krádež nejen dílem dokonaným, ale i ve stádiu pokusu v jednočinném souběhu s přečinem porušování domovní svobody. Samotné usnesení o zahájení trestního stíhaní, čítalo šest skutků, ze kterých byl pachatel obviněn. Celkově napáchal škody bezmála za 70 tisíc korun. Recidivistovi za uvedené jednání hrozí pobyt za mřížemi až na tři roky.

15.11.2021
nprap. Adéla Maňasová
Oddělení tisku a prevence Liberec
tel: 606 831 427

vytisknout  e-mailem