Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté se první říjnový den zaměřili na problematiku věnování se řízení

KRAJ - Dopravně bezpečnostní akce s využitím policejního autobusu a „TOP SPEED TEAMU“ . 

Před prosluněným víkendem proběhla další dopravně bezpečnostní akce s využitím policejního autobusu. Akce byla  zaměřená zejména na řidiče nákladních vozidel a probíhala na vybraných úsecích dálnice D10 a silnice I. třídy č.35.

5
V rámci celého dne bylo nasazeno celkem 5 služebních vozidel určených pro skrytý dohled tzv. TOP SPEED TEAM spolu se služebním autobusem. Policisté zaměřili svou činnost na kontrolu řidičů v provozu, zejména pak na věnování se řízení a dodržování povinnosti použití bezpečnostních pásů.

Během této akce bylo odhaleno celkem 56 dopravních přestupků, za které policisté na místě uložili blokové pokuty v celkové výši 36 500 Kč. Mezi nejčastější odhalené přestupky patřilo nepoužití povinného bezpečnostního pásu, a to celkem v 36 případech. Jen o pomyslný stupínek níže bylo 15 řidičů pokutováno za porušení zákazu držení hovorového zařízení během jízdy. Ve 3 případech byl odhalen nezajištěný náklad a po 1 hříšníku bylo pokutováno za nevěnování se řízení a jízda bez řidičského průkazu, který je povinen každý řidič mít u sebe.

Velkou výhodu těchto dopravně bezpečnostních akcí nabízí právě použití služebního autobusu, ze kterého je umožněn výhled policistům přímo do kabiny řidičů nákladních vozidel či autobusů, který je z osobních automobilů značně ztížen. Vzhledem k tomuto benefitu bývá akce primárně zaměřena na nákladní vozidla a autobusy, kdy dochází ke zvýšenému odhalování přestupků právě u řidičů těchto vozidel.

I v následujícím období budou policisté v obdobných akcích pokračovat. 


5. 10. 2021
nprap. Bc. Markéta Razáková
preventistka KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem