Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Kriminalisté dopadli pachatele loupeže v Horní Libchavě

ČESKOLIPSKO - Obviněný muž skončil ve vazbě. 

Pětatřicetiletého muže, podezřelého z loupežného přepadení zadrželi kriminalisté v uplynulých dnech na území města Česká Lípa.

Ten dne 17. září 2021 v ranních hodinách vtrhl do prostor pobočky České pošty v obci Horní Libchava na Českolipsku. Namířenou střelnou zbraní, ukrytou pod igelitovou taškou, požadoval po zaměstnankyni vydání finanční hotovosti. Zaměstnankyně pachateli vydala v obavě o svůj život finanční hotovost v řádu desítek tisíc korun. Muž finanční hotovost vložil do připravené igelitové tašky a z místa odešel.

Poštovní úřednice ihned po odchodu pachatele vyrozuměla bezpečností agenturu, která cestou operačního střediska vzápětí kontaktovala Policii ČR. Policisté bezprostředně začali po pachateli pátrat. Do akce bylo zapojeno několik policejních hlídek a také vrtulník s termovizí.


Případu se od začátku věnovali českolipští kriminalisté, kterým se díky jejich kvalitní operativně – pátrací činnosti a zajištění důkazních prostředků a stop na místě činu podařilo ustanovit pachatele a následně jej zadržet. Jednalo se o 35letého muže z Českolipska, který již má na svém kontě bohatou trestní minulost majetkového charakteru.


Na základě shromážděných důkazů policejní komisař obvinil muže ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže. Současně podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který byl ze strany soudce akceptován a muž byl následně eskortován do vazební věznice. V případě pravomocného odsouzení, hrozí pachateli za uvedenou trestnou činnost až desetiletý trest odnětí svobody nepodmíněně.

9.11.2021

nprap. Adéla Maňasová
Oddělení tisku a prevence
Liberec
MT: 606 831 427

vytisknout  e-mailem