Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Žádáme veřejnost o spolupráci

LIBEREC – Kriminalisté prověřující případ úmrtí ve volném terénu, ke kterému došlo v úterý 22. září v Mníšku u Liberce. 

V ranních hodinách dne 22. září jsme prostřednictvím linky 158 přijali oznámení o nálezu těla 73letého muže v katastru obce Mníšek u Liberce. Zemřelý byl nalezen v ulici Oldřichovská v blízkosti prodejny potravin. Vzhledem k tomu, že bylo tělo nalezeno svědky ve volném terénu, případem se zabývají kriminalisté.Dodávka.jpg
V rámci prověřování případu kriminalisté i nadále vyhodnocují množství zajištěných stop na místě nálezu poškozené osoby a dalších důkazních prostředků, mezi nimiž jsou mimo jiné i kamerové záznamy v okolí. Ty zaznamenaly průjezd bílé dodávky krátce po 20. hodině v pondělí,  dne 21. září, takřka ve stejnou dobu, ve kterou se zde pohyboval i poškozený. Svědectví řidiče bílé dodávky může kriminalistům dopomoci v prověřování případu a zjištění dalších důležitých skutečností.
Předpokládáme, že bílá dodávka, nezjištěného typu s tzv. „eurokaroserií“, mohla místem jen projíždět dále ve směru k obci Fojtka nebo mohla být zaparkována v Mníšku. Bílá dodávka je částečně prosklená, může se jednat o typ Peugeot Boxer, Fiat Ducato či obdobný typ s již zmíněnou „eurokaroserií“.

Žádáme tedy řidiče bílé dodávky, který ulicí Oldřichovskou projížděl krátce po 20. hodině v pondělí 21. září, aby se ozval prostřednictvím bezplatné linky 158, případně na tel. čísle 974461328 nebo osobně na kterékoli služebně obvodního oddělení Policie České republiky. V této souvislosti také žádáme o pomoc místní občany, kteří by o pohybu bílé dodávky a jejím majiteli či řidiči mohli mít nějaké informace.

Video z průjezdu dodávky můžete shlédnout v odkazu pod článkem. 

14. října 2020
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

vytisknout  e-mailem