Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Prvním novoročním hříšníkem v kraji se stal muž na Českolipsku

ČESKOLIPSKO – Jízda pod vlivem alkoholu se mu v první den nového roku nevyplatila. 

Pomyslné první místo na žebříčku novoročních hříšníku v Libereckém kraji získal 21letý mladík z Děčínska.
Zda již čtvrthodiny po půlnoci vyrazil vstříc svým novoročním předsevzetím, není zcela jednoznačné. Faktem však zůstává, že zvolil nevhodně způsob, jakým se ke svému cíli dostat. Usedl za volant svého vozu a vydal se vstříc novým zážitkům. První výraznější novoroční zkušenost utržil velmi záhy. Projíždějíc novoborským náměstím, spatřila jej hlídka městských strážníků, která se zde nacházela pro kontrolu bujarých silvestrovských oslav. Netrvalo dlouho a pestrobarevné záblesky rachejtlí doplnilo také modré světlo policejního majáku poté, co řidič zajel do zákazu vjezdu. Někteří lidé v blízkosti projevovali nadšení v různorodosti barev ohňostroje do chvíle, než si uvědomili, že tak pěknou modrou dělobuch nevykouzlí. Další z oslavujících nejevili zájem o dění kolem sebe prakticky vůbec a jen užasle zírali na noční oblohu, či na dna sklenic. No a zbytky davu v opojení vyhledávaly blízkost svých soukmenovců a v družných obětích si vychutnávaly genia loci.

Na místo vyrazili také policisté z blízkého obvodního oddělení. Kromě vyřčeného novoročního přání požádali mladíka o předložení dokladů potřebných k řízení vozu. Ten doklady policistům předal a v rámci jisté formy reciprocity obdržel přístroj ke zišťování alkoholu v dechu. Výsledek orientační dechové zkoušky tak nějak nepřekvapil. Opakované cifry jen potvrdily předpokladáné. S více jak jednou promile alkoholu v dechu hříšník následoval policisty na nejbližší stanci. Po administrativních úkonech obdržel předvolání na následující den.

Policejní inspektor sdělil 21letému muži podzeření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.  

 

2. ledna 2020
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

vytisknout  e-mailem