Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

AKTUALIZACE -Pátráme po řidiči, který na přechodu pro chodce srazil devítiletého chlapce

ČESKOLIPSKO - Malý chodec skončil v péči zdravotnické záchranné služby 

Aktualizace ze dne 13. 1. 2020

Řidič, po kterém jsme pátrali, se v pátek 10. ledna kolem  21.30 osobně dostavil na  obvodní oddělení policie v České Lípě. Jedná se o 19letého místního mladíka. Ten do protokolu přiznal, že dne 8. ledna na Děčínské ulici v České Lípě srazil na přechodu devítiletého chlapce, ale za viníka střetu označil jeho. Popřel i to, že by hocha a jeho matku slovně urážel, stejně tak jako to, že by křižovatku projel na červenou. Pokud bude mít chlapec ze střetu s vozidlem dlouhodobější zdravotní problémy, hrozí šoférovi stříbrné octavie trestní stíhání pro ublížení na zdraví z nedbalosti a může se dostat až na jeden rok do vězení.

Devatenáctiletý mladík se nám přihlásil až potom, co televize Nova v pátek odvysílala ve svém večerním zpravodajství reportáž o jeho nehodě s výzvou, aby nám veřejnost pomohla viníka vypátrat.

por. Bc. Ivana Baláková

Ve středu 8. ledna krátce před osmou hodinou ranní projížděl po Děčínské ulici v České Lípě ve směru od Děčína na centrum města zatím neustanovený řidič přesně nezjištěného vozidla, když poblíž křižovatky s ulicí Sokolskou na přechodu pro chodce srazil devítiletého chlapce, který po něm procházel se svou matkou. Šofér na místě nehody na okamžik zastavil, ale jen proto, aby oběma chodcům vynadal,  a aniž by se zajímal o to, jak na tom chlapec je zdravotně, zase pokračoval v jízdě. Následně očividně přidal plyn a projel hlavní světelnou křižovatkou na červenou směrem ke Komerční bance, před kterou odbočil vpravo na Dubici.

Jeho jízdu zaznamenala městská kamera, ze snímků ale bohužel nelze přečíst registrační značku. S velkou pravděpodobností se jedná o Škodu Octavii v provedení combi stříbrné barvy, úplnou jistotu o tovární značce vozidla ale nemáme. Můžete-li pomoci se zjištěním totožnosti bezohledného řidiče, ozvěte se nám prosím na linku 158. Žádáme především řidiče motorových vozidel, kteří kolem místa dopravní události projížděli a mají palubní kameru, aby nám záznam střetu vozidla s chlapcem poskytli. Hoch si po střetu s ním stěžoval na bolest nohy a přivolaná záchranná služba ho převezla k ošetření do českolipské nemocnice. Lékařskou zprávu o jeho zdravotním stavu zatím nemáme k dispozici.

10. 1. 2020
por. Bc. Ivana Baláková
Oddělení tisku a prevence
Česká Lípa

vytisknout  e-mailem