Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Záchrana života

HRADECKO – Policejní ředitel ocenil muže za záchranu života. 

Díky vyjednávací schopnosti zaměstnance společnosti SSI Group působící v jednom z hradeckých obchodních center se podařilo v uplynulých dnech zachránit život muži, který chtěl skoncovat se životem. Martinu Mlatečkovi a jeho nadřízenému Davidu Královi ze společnosti SSI Group se podařilo na kamerách systému CCTV zachytit muže, z jehož jednání oba usoudili, že by mohlo jít o sebevraha.
 
Neváhali ani chvilku a zalarmovali složky IZS a ostatní strážné, aby zabezpečili místo, kde se muž pohybuje anebo by se pohybovat mohl. Martin Mlateček mezitím s mužem mluvil o jeho situaci a životním rozhodnutím. Krátce na to spolu oba muži našli společnou řeč a Martin Mlateček se k němu mohl více přiblížit a odvrátit tak hrozící nebezpečí. V ten moment již byli na místě i přivolaní policisté, kteří se muže, jež chtěl skoncovat se svým životem, ujali. Celá situace, do níž byla bezodkladně zapojena i královéhradecká zásahová jednotka a policejní vyjednavač, se tak odehrála během několika málo minut. 

„Lidí, kteří podvědomě pracují v duchu hesla POMÁHAT A CHRÁNIT, si moc vážím, a proto je na místě projevit vděk za všímavost a hrdinský čin, který se podařilo Martinu Mlatečkovi odvést,“ uvedl při osobním setkání David Fulka, ředitel Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje. Martinu Mlatečkovi osobně za záchranu lidského života poděkoval jak David Fulka, tak i vedoucí územního odboru Hradec Králové plk. Mgr. Petr Krása.

Foto: Policie ČR

Ocenění za záchranu lidského životaOcenění za záchranu lidského života.
Zleva: plk. Mgr. Petr Krása; Martin Mlateček; plk. JUDr. David Fulka

por. Ing. Magdaléna Vlčková, MBA
23. listopadu 2018; 13:30 h
 

vytisknout  e-mailem