Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Napadení nožem

KRAJ/HRADECKO - Muž napadl po hádce druhého muže nožem. 

Vrchní komisař služby kriminální policie a vyšetřování Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje obvinil v těchto dnech ze zvlášť závažného zločinu vraždy ukončeného ve stadiu pokusu 34letého muže z Hradecka. 

Obviněnému je kladeno za vinu, že dne 8. srpna 2019 v pozdních večerních hodinách po předchozí slovní rozepři napadl s nožem v ruce v jednom z klubů na Hradecku 36letého muže, kterému způsobil bodnutím zranění v oblasti tepny v horní části hrudníku. Jenom díky bezodkladné a kvalifikované pomoci lékaře, který se v tu chvíli shodou okolností nacházel v místě incidentu, byly odvráceny tragické následky této události. Zraněný muž byl posléze transportován do nemocnice k dalšímu ošetření. Motivem útočníkova jednání měly být osobní neshody mezi oběma muži. Přivolaní policisté na místě události získali informace k útočníkovi, kterého poté dopadli. 

Útočníka jsme v těchto dnech obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ukončeného ve stadiu pokusu a pro přečin výtržnictví, za což mu v případě uznání viny hrozí trest odnětí svobody ve výši 10 až 18 let. Muž je stíhán vazebně.

por. Ing. Magdaléna Vlčková, MBA
15. srpna 2019

vytisknout  e-mailem