Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Tři promile za volantem

TRUTNOVSKO - Řidič zaparkoval v příkopu. 

Policisté ve středu 21.12. krátce před 21. hodinou vyjížděli do obce Vítězná k havárii vozidla Škoda Fabia Praktik. Řidič při projíždění levotočivé zatáčky nezvládl řízení, vyjel vpravo mimo komunikaci, kde v příkopu havaroval. Muž si žádné zranění nezpůsobil, ale na vozidle ho oprava vyjde na cca 10 tisíc korun.
Když policisté k havarovanému vozidlu přijeli, auto bylo bez řidiče. Za chvíli na místo přijelo další vozidlo, které řídil 32letý muž s tím, že jede havarované vozidlo vyprostit. Policistům se přiznal, že viníkem nehody je on. Muže podrobili dechové zkoušce, která byla pozitivní - 3,05 promile alkoholu v dechu. Opakovaná zkouška byla ještě o desetinu vyšší.
Muž, který není občanem České republiky, navíc nepředložil ke kontrole řidičský průkaz. Zda ho vlastní musí policisté v sousedním státě zjistit. Policisté v evidencích ještě zjistili, že na muže vydalo Okresní státní zastupitelství v Pardubicích souhlas k zadržení kvůli podezření z krádeže. Muže zadrželi, převezli k lékařskému vyšetření spojeného s odběrem žilní krve a po odběru ho umístili do policejní cely.
Z vyjádření majitelů vozidel vyplynulo, že si muž půjčil jejich vozidla bez jejich vědomí. Jelikož v areálu, kde firmy sídlí, byl ubytován, věděl, kde jsou od vozidel klíče a měl k nim volný přístup.
S mužem byly zahájeny úkony trestního řízení. Policisté ho obvinili z trestného činu neoprávněné užívání cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až dva roky vězení.

por. Iva Kormošová
22.12.2016, 13.15

Odkazy do noveho okna

Trutnovsko

Vítězná, 21.12. 

Detailní náhled

Trutnovsko

Vítězná, 21.12. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem