Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Záchrana lidského života

Trutnov - Mladík s policistou skočili za topící se ženou do řeky 

V pondělí 4. 3. 2013 krátce před půl devátou večerní přijali policisté v Trutnově hlášení od ženy, že se z lesa za řekou Úpou ozývá křik nějaké ženy. Operační důstojník vyslal policejního psovoda, který se v té době se svým psem pohyboval v blízkém okolí do Úpské ulice, aby prověřil, zda zde nedochází k nějakému protiprávnímu jednání.  Na místo události vyjela také policejní hlídka s hasiči i záchrankou.
 
Když psovod dorazil k náhonu, skupinka lidí ho upozornila, že v korytě je žena, která potřebuje pomoc. Ve vodě už byl 18letý mladík, který šel náhodně kolem a snažil se ženu z vody vytáhnout.  Policista okamžitě zareagoval, skočil do vody a s mladíkem ženu dostali na břeh. Žena byla značně podchlazená a vůbec nekomunikovala. Během vyprošťování jí policista zkontroloval životní funkce. Po příjezdu záchranné služby 43letou ženu ve stabilizovaném stavu předal záchranářům, kteří ji odvezli do nemocnice v Trutnově.
 

Oběma mužům patří poděkování za jejich statečný čin. Neváhali vystavit svoje životy v nebezpečí, vzhledem k místu, kde se žena topila. 

 
por. Iva Kormošová
5.3.2013, 13:00 
 

vytisknout  e-mailem