Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpráva z kraje...hazard, alkohol, drogy

Ms kraj - policisté kontrolovali, jestli dětem nenalévají... 

V minulých dnech v našem kraji proběhla celorepubliková policejní akce HAD zaměřená na hazard, alkohol a drogy. Jedná se o kontrolu dodržování zákona o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek, a dodržování zákona o hazardních hrách.

Napříč krajem policisté vyrazili ve vybraných městech do podníků restauračního typu společně s pracovnicemi oddělení sociálně právní ochrany dětí, hasiči, celní správou, pracovníky Krajské hygienické správy a pracovníky České obchodní inspekce.

Celorepubliková akce s názvem HAD probíhala od 19. listopadu do 25. listopadu. V našem kraji bylo v průběhu týdne zkontrolováno celkem 88 restaurací, barů, klubů nebo zábavních podniků. Policisté zjišťovali, jestli dětem do 18 let někdo nepodává či neprodává alkoholické nápoje. Prověřili celkem 324 mladých lidí, z toho čtyři děti do 15 let byli pozitivní na přítomnost alkoholu. Taktéž u dalších 41 mladých lidí, ve věku od 15 do 18 let, zkoušky byly pozitivní.

Během jedné páteční noci napříč Opavou policisté navštívili celkem 21 restauračních zařízení, zkontrolovali celkem 112 osob. Z toho osm dívek a osm chlapců měli pozitivní orientační test na přítomnost alkoholu. Tedy celkem 16 dětí ve věku od patnácti až osmnácti let.

V Ostravě bylo vybráno ke kontrolám celkem 12 restaurací, klubů zábavních podníků. Ostravští policisté zkontrolovali celkem 133 osob, z toho dvě děti ve věku do 15 let a 20 mladých lidí ve věku od 15 do 18 let požily alkoholický nápoj.

Na Karvinsku se do celorepublikové akce zapojili policisté města Havířov. Během nočních hodin provedli kontroly ve 29 podnicích. U 42 dětí prověřili, zda-li jsou pod vlivem alkoholu. Z tohoto počtu u dvou osob do 15 let a tří do 18 let byla naměřená hodnota pozitivní.

Na Frýdeckomístecku z 18 kontrolovaných mladých lidí, pozitivní orientační dechovou zkoušku měl jen jeden mladík a jedna dívka měli výsledek pozitivní.

Ze všech krajských regionů na výbornou dopadli na Novojičínsku a Bruntálsku. Všcihni prověřování mladí lidé měli výsledek negativní.

.

por. Mgr. Bc. Zlatuše Viačková
komisař

+420 974 734 208
+420 602 161 727
zlatuse.viackova@pcr.cz

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE
kancelář ředitele krajského ředitelství
oddělení tisku a prevence

vytisknout  e-mailem