Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Zpět v cizím domě

LIBERECKO – Přišel o dům, přesto se v něm rozhodl přebývat. 

Vztah k nemovitosti bývá svázán velmi pevným poutem zesíleným i tím, když si nemovitost vybudujete nebo zrenovujete zcela sami. Pravděpodobně téhož názoru byl i třicátník z Liberce.
V první polovině minulého roku stvrdil svým podpisem platnost dokumentu, ve kterém svůj bývalý dům předal do užívání druhé osobě. Vinou exekuční dražby se tak musel se svým domem definitivně rozloučit. Definitivně?
O měsíc později byl v domě nazpět. V několika dalších případech pak Liberečan opakovaně vstupoval do svého bývalého domu, přespával v něm a zcela běžně jej užíval. Pochopitelně protiprávně. Nový majitel však nebyl spokojen s vývojem událostí a obrátil se proto na policii. Policisté velmi záhy zjistili, kdo že je tím nezvaným hostem.
Po sérii dokazování vlastnických práv policisté Liberečanovi sdělili ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření ze spáchání přečinu neoprávněný zásah do práva k domu, bytu nebo k nebytovému prostoru, za což mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na dvě léta.
 

25. ledna 2019
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem