Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Znovu byla okradena

ZLÍNSKO: Dvojice žen podvedla a okradla stařenku o téměř padesát tisíc korun.  

Domů do panelového domu v Mánesově ulici v Otrokovicích vcházela ve čtvrtek 14. listopadu po půl deváté dopoledne stařenka. U vchodu ji oslovily dvě cizí ženy. Ihned jí začaly balamutit s tím, že prý kontrolují elektřinu a že vyhrála sto korun, které jí ale mohou předat až u ní doma. Stařenka souhlasila a nechala cizí ženy, aby ji následovaly do jejího bytu. Tam jedna z žen začala dalším lhaním odvádět pozornost paní domácí. Druhá z pachatelek zatím měla čas a klid na to, aby prohledala ložnici a našla v ní, to co hledala – peníze. Jakmile je ze skrýše ukradla, šla za svou společnicí, s ženou hovor ukončily a odešly z bytu i z panelového domu. Až po chvíli žena zjistila, že byla okradena o všech naspořených devětačtyřicet tisíc korun.
Na místo vyjeli policisté, kteří začali zjišťovat detaily této krádeže, které by je měly přivést k prozatím neznámým pachatelkám. Ze zjištěných informací vyplývá, že obě ženy jsou ve věku od třiceti do čtyřiceti let, obě jsou nižších zavalitějších postav. Jedna z nich má pleť světlou, druhá tmavou. Podle všeho měly ženy odejít z Mánesovy ulice pěšky směrem k vlakovému nádraží. Pokud by se našli svědci, kteří by měli informace k bližšímu popisu a pohybu této dvojice zlodějek v okolí otrokovické Mánesovy ulice, ať tyto poznatky sdělí na policejním oddělení nebo na lince 158.
Není to poprvé, kdy policisté vyjížděli za touto stařenkou v souvislosti s krádeží. V loni v létě dosud neznámí pachatelé zazvonili u vchodových dveří a stařenka je vpustila nejen do domu, ale i bytu, kde pod záminkou kontroly spotřeby elektřiny ji okradly o šest tisíc korun. Policisté dosud pachatele neodhalili. 
Být obezřetným a uhlídat cizí osoby v bytě je jistě pro téměř devadesátiletou ženu jistě složité. Jednoduché je ovšem banální, ale velmi účinné pravidlo, které dokáže zabránit podobným nepříjemnostem: nevpouštět cizí lidi domů! Toto pravidlo by měli mít před očima především starší lidé, když se jim za dveřmi objeví neznámé osoby, které jim začnou něco tvrdit, nabízet nebo dokonce přinášet výhru. Ani ta „výhra“ nestojí za to, aby se domácí vystavili nebezpečí okradení.   
 
15. listopad 2013, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem