Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zneužití platební karty

Dvojice neznámých mužů platila za nákupy platební kartou, která byla odcizena ze zaparkovaného vozidla. Poznáváte je? 

Na konci roku 2022 vyloupil neznámý pachatel osobní vozidlo, které bylo zaparkované v ulici U Obecního dvora v Praze 1. Pachatel z vozidla odcizil batoh s cennostmi, mezi kterými byla i platební karta poškozeného. 

Kriminalisté z 8. oddělení Prahy I zajistili kamerové záznamy, na kterých jsou zachyceni dva neznámí muži, kteří platí na benzínové čerpací stanici právě touto odcizenou platební kartou. Z výpisu z banky  kriminalisté dále zjistili, že takovýchto plateb bylo celkem uskutečněno přes třicet a to ve večerkách, trafikách, nebo například v platebních automatech na lístky MHD. V dalších přibližně dvaceti případech byli neznámí muži neúspěšní, protože platba byla zamítnuta. Celkem tak způsobili škodu za několik tisíc korun.

Pokud kohokoliv z této dvojice poznáváte, nebo máte jakékoliv informace, které by vedly k jejich dopadení, kontaktujte prosím linku 158.

Neznámí muži jsou podezřelí ze spáchání trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což jim v případě dopadení a odsouzení, hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. 

por. Bc. Richard Hrdina - 24. února 2023

vytisknout  e-mailem