Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zneužila tísňovou linku

VSETÍNSKO: Opilá žena si oznámení o vyhrožování zabitím vymyslela.  

Vysoká pokuta hrozí ženě, která zavolala na linku 158 a oznámila, že jí manžel vyhrožuje zabitím. Oznámení se nezakládalo na pravdě, opilá žena se pouze potřebovala dostat z restaurace v Brňově do Valašského Meziříčí. Nakonec skončila na záchytce.
 
Pětačtyřicetiletá žena zavolala v sobotu po osmé hodině večer na linku 158, že jí manžel vyhrožuje zabitím. Uvedla, že se nachází v restauraci v Brňově. Policisté musí každé oznámení prověřit, i v tomto případě neprodleně vyjeli na místo. V restauraci našli ženu, která na policii telefonovala. Byla silně opilá a neustále opakovala, že ji manžel vyhrožuje zabitím, ať s tím hlídka něco dělá. Žena však nebyla schopna vlivem své opilosti povědět nic bližšího. Operačnímu důstojníkovi se do telefonu představila úplně jiným jménem, než je její skutečné. Policisté se ženy opakovaně dotazovali na výhružky ze strany manžela. Žena odpovídala velmi zmateně a navíc začala být velmi agresivní, urážela přivolanou policejní hlídku a chovala se velmi arogantně. Kolegové odvezli ženu na policejní služebnu ve Valašském Meziříčí, kde chtěli její oznámení zadokumentovat. Opilá žena neustále hlídku vulgárně urážela a říkala, že nic nechce řešit, ať jí dají pokoj, že chce jít domů. Nakonec jsme se od ní dozvěděli, že se pouze potřebovala dostat z Brňova do Valašského Meziříčí. Protože byla žena značně opilá, chtěli jsme u ní provést dechovou zkoušku. Do přístroje se pokoušela dýchnout asi čtyřikrát, ovšem dokončit zkoušku na alkohol nebyla vzhledem k opilosti schopná. Agresivní podnapilé ženě, která neustále hlídku slovně napadala, jsme přivolali lékaře, který rozhodl o převozu do protialkoholní záchytné stanici do Kroměříže, kde jsme ji o půl dvanácté večer předali personálu.
 
Pětačtyřicetiletá žena z Valašského Meziříčí bude muset sáhnout hluboko kapsy. Za zneužití tísňové linky jí hrozí pokuta až 200 000 korun. Žena totiž porušila zákon o elektronických komunikacích. Tento přestupek bude dále řešit Český telekomunikační úřad. Dalších necelých deset tisíc korun bude muset zaplatit za pobyt na záchytce v Kroměříži. 
 
30. září 2013, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem