Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Zneužila nalezenou platební kartu

LIBEREC - Počátkem listopadu nalezla 41letá žena z Přerovska v Liberci platební kartu. Tu si ponechala a ve stejný den na ni provedla několik platebních transakcí. 

Na svoji nepoctivost doplatila 41letá žena z Přerovska. Počátkem listopadu roku 2018 procházela v Liberci, ulicí Kateřinská a poblíž zastávky MHD nalezla peněženku s osobními doklady, finanční hotovostí a mimo jiné i platební kartou. Místo toho, aby žena nález odevzdala, provedla ještě tentýž den na nalezenou platební kartu čtyři bezkontaktní platby v obchodech v centru města. Celkově tak způsobila majitelce škodu za bezmála 700 korun. 

Nakonec se přeci jen v ženě hnulo svědomí a k nálezu a použití karty se samotné majitelce přiznala. Kromě jejího přiznáni ženu usvedčily i získané důkazy. 

Policisté z obvodního oddělení Liberec - Centrum ji ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu "neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku", za který ji nyní hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. 
 

3. 1. 2019
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí


 

vytisknout  e-mailem