Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zneužil pohostinnosti

CHOMUTOVSKO - U známého strávil večer a při odchodu ho okradl; Silvestrovskou jízdu si měl rozmyslet. 

Pohostinnosti svého přítele zneužil podle jirkovských policistů 50letý muž, který nemá kde bydlet a pobývá tedy různě venku. Dotyčný přímo na Štědrý večer zašel za svým známým do jeho restaurace v Jirkově. Majitel restaurace tam trávil s rodinou Vánoce, přičemž pro veřejnost byl podnik v tento den uzavřen. Protože mu bylo přítele žijícího na ulici líto, pozval ho dál a hostil ho několika sklenkami vína. Dotyčný v restauraci strávil večer a kolem půlnoci odešel. Později majitel zjistil, že mu muž zřejmě sebral bundu, kterou měl položenou přes židli. V ní měl peněženku s platební kartou a doklady. Podezřelý se následně u výslechu k odcizení bundy přiznal, tvrdil však, že to bylo kvůli opilosti a že ji pak ztratil někde v Jirkově.  

Kvůli popsanému jednání se bude Jirkovan zodpovídat ze spáchání trestného činu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Silvestrovskou jízdu si měl rozmyslet

Silvestrovskou jízdu si měl dobře rozmyslet muž z Kadaně, neskončila pro něj totiž dobře. Zhruba půl hodiny před půlnocí usedl dotyčný v jedné z kadaňských ulic za volant osobního vozidla a chtěl odjet. Daleko se však nedostal, protože při vyjíždění z podélného parkovacího místa narazil do za ním zaparkovaného auta. Důvod nárazu byl brzy jasný. Viník nehody policistům nadýchal hodnoty kolem 1,4 promile alkoholu. V minulých dnech si kvůli tomu tento 33letý řidič vyslechl sdělení podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
Chomutov 20. ledna 2023

vytisknout  e-mailem