Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zneužil důvěry své známé

KROMĚŘÍŽSKO: Připravil ji o více jak sto tisíc korun.  

V předešlých dnech zahájil vrchní inspektor oddělení obecné kriminality trestní stíhání proti pětačtyřicetiletému muži z Uherskohradišťska a to pro trestné činy zpronevěra a krádež.
 
Obviněný zneužil důvěry své známé a manipuloval s jejími finančními prostředky na platební kartě. Devětatřicetiletá žena mu svěřila svou platební kartu i s kódem PIN s tím, že potřebuje nakoupit základní potřeby pro pobyt v léčebném zařízení. Muž z účtu během čtyř dnů na konci měsíce června letošního roku vybral na různých místech v Kroměříži několik desítek tisíc korun, kromě toho kartou platil i v různých prodejnách – s potravinami, textilem i elektronikou. Celkově zpronevěřil téměř sto čtrnáct tisíc korun. Nejenže svou známou připravil o peníze, které měla na účtu, ale taky o její notebook, který po obviněném poslala sestra hospitalizované ženy. Muž jej ponechal v zastavárně a získané peníze využil pro vlastní potřebu. To ale nebylo vše. Z bytu, který se svolením majitele obýval, odcizil pětačtyřicetiletý muž notebook. Dále navštívil několik obchodních domů, kde si vždy vybral zboží, uschoval jej a bez zaplacení prošel přes pokladnu. Vždy jej ale zastavila ochranka a přivolala policii. Škoda prodejnám nevznikla, zboží bylo pokaždé vráceno zpět do regálů. Takto pětačtyřicetiletý muž jednal i přesto že byl za obdobný trestný čin odsouzen k trestu obecně prospěšných prací, který byl později přeměněn na trest odnětí svobody, který vykonal v lednu 2012.
 
Kriminalisté na případu intenzívně pracovali, nashromáždili potřebné informace a podklady. Nyní muži hrozí až pět let vězení.
 
19. listopadu 2014, nprap. Ing. Barbora Balášová
 
 

vytisknout  e-mailem