Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zneužil cizí platební kartu

TEPLICKO - Nechal si nalezenou kartu a několikrát s ní zaplatil; Řídil opilý a další zprávy. 

Zneužil cizí kartu

     Nepoctivost může stát až dva roky svobody 26letého muže, který našel v supermarketu v Bílině dámskou peněženku, kterou majitelka zapomněla u pokladny. Místo aby se ji pokusil vrátit, nebo ji odevzdal na policii, vzal si z ní peníze a platební kartu.

     S tou pak provedl celkem 16 neoprávněných transakcí, částečně byl úspěšný a z účtu majitelky vyčerpal necelé čtyři tisíce korun. Bílinským policistům se podařilo ustanovit totožnost v minulosti čtyřikrát odsouzeného recidivisty, který se u výslechu pod tíhou důkazů k činu přiznal. Bylo mu sděleno podezření z přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, vyšetřován je na svobodě.

Řídil opilý

     Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky se bude zodpovídat 44letý muž, kterého u Kladrub stavěla hlídka policistů z Prosetic. Muž znamení k zastavení vozidla několik minut nerespektoval, vše pak sváděl na zamlžená okna. Zastavit se mu ale asi nechtělo i z jiného důvodu, policisté mu totiž při následné kontrole naměřili přes 2,5 promile alkoholu v dechu. Na soudní přelíčení bude čekat na svobodě, v případě uznání viny mu v krajním případě hrozí až roční pobyt za mřížemi.

Vykradený byt

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Duchcově vloupal do bytu. Po vypáčení vstupních dveří vnikl dovnitř a odcizil peníze, celková škoda byla vyčíslena na šest tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody, za které trestní zákoník stanoví až tříletý trest odnětí svobody.

Odcizený alkohol

     Škodu kolem sedmnácti tisíc korun způsobil neznámý zloděj, který v Teplicích vnikl po proříznutí boční plachty do stanu umístěného u restaurace. Uvnitř odcizil několik lahví alkoholu různých značek, policisté případ prověřují jako přečiny krádeže a poškození cizí věci.

6. prosince 2019, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem