Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Znásilnění v Praze 5

Kriminalisté pátrají po násilníkovi, který se pokusil znásilnit sedmadvacetiletou ženu. Poznáte ho? 

Od čtvrtka 25. července prošetřují kriminalisté druhého policejního obvodu případ znásilnění, který se stal krátce před půlnocí u areálu nemocnice v Praze 5 v blízkosti křižovatky ulic Kukulova a Bucharova nedaleko autobusové zastávky Motol. Neznámý pachatel tam nečekaně přistoupil k poškozené směřující na tramvaj kolem půl dvanácté v noci a beze slov jí přiložil na ústa svou levou ruku. Pravou ji chytil kolem pasu a strhl stranou do přilehlého travnatého pásu, až oba spadli na zem. Následně ženu začal osahávat a chtěl ji znásilnit. V tu chvíli se poškozená začala ještě více bránit, křičela a nadávala. Po několika nezdařilých pokusech se jí podařilo útočníka odkopnout. Ten tak opustil od svého záměru a dal se na útěk.

Prošetřováním celého případu zajistili policisté záběry z bezpečnostních kamer ještě před skutkem. Na nich je vidět nejen podezřelého, ale také neznámou ženu v červených krátkých kalhotách a černém tričku, která na prvním videozáznamu podezřelého doprovází a komunikují spolu. Proto pátráme nejen po něm, ale také po této ženě, neboť je pravděpodobné, že by mohla znát mužovu totožnost a svým svědectvím dopomoci k objasnění případu. Pokud je poznáváte, kontaktujte linku 158.

Celý případ je prošetřován pro podezření ze spáchání trestného činu znásilnění ve stádiu pokusu, za což hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Jan Rybanský - 1. srpna 2019

Odkazy do noveho okna

podezřelý 1

podezřelý 1 

Detailní náhled

podezřelý 2

podezřelý 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem