Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Znásilnění v metru - AKTUALIZACE

Pražští kriminalisté pátrají po muži, který se pokusil znásilnit ženu v metru. Ze sevření útočníka jí vysvobodila náhodná kolemjdoucí. 

AKTUALIZACE - 15.9.2021

Děkujeme široké veřejnosti za spolupráci při pátrání. Kriminalisté získali několik poznatků, na jejichž základě se podařilo podezřelého muže ztotožnit. Nyní s ním probíhají standartní úkony trestního řízení. 

nprap. Richard Hrdina

Neznámý útočník dne 6. září 2021, krátce před druhou hodinou odpolední, sexuálně napadl jednu z cestujících přímo ve vagonu metra na lince B. K ženě přistoupil v průběhu jízdy mezi stanicemi Národní třída - Můstek a požádal jí, jestli by jí mohl sáhnout na hýždě, že jde pouze o sázku s kamarády. Když žena striktně omítla, naléhal dál a poté se na ženu přitiskl celým tělem, vyhrnul jí šaty a třel se o ní svým rozkrokem, přičemž simuloval kopulační pohyby. Napadená se intenzivně bránila, avšak sevření útočníka bylo velmi silné. Na pomoc jí přispěchala náhodná spolucestující, které se podařilo útočníka odtrhnout, a v další stanici ho vystrčila ze soupravy ven.

Kriminalistům se podařilo operativním šetřením zajistit kamerové záznamy, na kterých je podezřelý muž velmi dobře zachycen. Jedná se o mladého muže, hubené postavy, který měl tmavé vlasy střižené nad obočí a na očích měl nasazené dioptrické brýle s černými obroučkami. V době útoku byl oblečen do žluté mikiny, modrých kalhot a na zádech měl černý batoh.

Pokud byste tohoto muže poznali, nebo máte jakékoliv informace, které by pomohly kriminalistům k jeho vypátrání, volejte prosím na linku 158, nebo se obraťte na kteroukoliv služebnu PČR.

 Žádáme i případné svědky této události a také ženu, která napadené s útočníkem pomohla, aby se i oni přihlásili na policii. Jsou totiž důležitými svědky v celém případu.

Muži hrozí v případě dopadení a odsouzení za trestný čin znásilnění až pětiletý pobyt za mřížemi.

nprap. Richard Hrdina – 14. září 2021

vytisknout  e-mailem