Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Znásilnění, krádež, vydírání

KRÁLOVÉHRADECKO - Muž skončil ve vazbě 

Kriminalisté z Hradce Králové obvinili v neděli devatenáctiletého mladíka z Královéhradecka ze zvlášť závažných zločinů znásilnění a loupeže a z přečinů vydírání a neoprávněného opatření platebního prostředku. Navrhli jeho umístění do vazby. Tím ukončili trápení šestatřicetileté ženy, rovněž z Královéhradecka.
Od ledna letošního roku obýval společný nájemní byt se ženou a jejími třemi dětmi ve věku sedmnáct, patnáct a sedm let. Muž je podezřelý z opakovaného fyzického napadání a psychického týrání. Přes její nesouhlas ji opakovaně znásilňoval.  Vyhrožoval dalším a dalším násilím, pokud vše oznámí a nebude mu po vůli. Žena poměrně dlouhou dobu jeho nátlak trpěla, protože se bála, že nebude mít s dětmi kde bydlet.
Z výpovědi ženy je zřejmé, že problém chtěla řešit nejprve sama.  Na konci května „tyran“ z bytu sice odešel, ale vyhrožování a vydírání neskončilo. Naopak. Muž ženu dále pronásledoval výhružnými SMS zprávami. Žena se tedy i nadále silně obávala mladíkových slovních i fyzických útoků.
Vše vyšlo najevo, když muž v noci ze soboty na neděli napadl ženu v prostorách restaurace. Začal ji škrtit a přitom jí odcizil peněženku s finanční hotovostí, s doklady, platebními kartami a dalšími dokumenty.  Poté z restaurace utekl. Ženě došla trpělivost a za pomoci přátel se rozhodla vše oznámit.
 
Tentýž den skončil muž v poutech na policejní služebně a případ se začal rozplétat.
Dnes v 11 hodin soud na muže uvalil vazbu.
Pokud bude uznán vinným, hrozí mu trest odnětí svobody až na deset let.
 
mjjr. Mgr. Ivana Ježková
tisková mluvčí, tel. 602651187           

vytisknout  e-mailem