Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Znásilnění

Muž na ulici znásilnil a oloupil ženu. Pražští policisté ho během několika minut vypátrali a zadrželi. 

V pondělí krátce před půlnocí přijal operační důstojník na linku tísňového volání oznámení, že v ulici Kociánova v Praze 5 se ozývá ženské volání o pomoc. Policisté po příjezdu na místo nalezli dva muže, kteří se starali o plačící ženu. Ta policistům sdělila, že jí během cesty domů přepadl neznámý muž, který jí zatáhl do křoví a tam jí znásilnil. Po vykonání soulože proti její vůli jí pak ještě ukradl šperky a kabelku. V tom už ho ale vyrušili dva okolo procházející mladíci, kteří násilníka rázně okřikli a odstrčili. Muž se jich zalekl a dal se na útěk. Jeden z chlapců pak prchajícího muže pronásledoval, ovšem pachatel byl rychlejší a zanedlouho mu zmizel z dohledu.  

Policisté na místě od poškozené a svědků získali popis podezřelého a směr jeho útěku. Tyto informace pak předali ostatním policistům, kteří mezitím pátrali po okolí. Zhruba po 10 minutách si jedna z hlídek pohotovostní motorizované jednotky na křižovatce ulic Jeremiášova a Bavorská všimla muže, který odpovídal popisu hledaného. Při bližším kontaktu si navíc všimli, že je tento muž znečištěný od trávy a listí. Že jsou policisté na správné stopě, následně potvrdil i jeden ze svědků, který násilníka poznal. Policisté proto muže na místě zadrželi. Při kontrole, zda u sebe nemá zbraň, však začal být agresivní i na policisty, které se snažil fyzicky napadnout. Ti ho proto museli umravnit za použití donucovacích prostředků. Na služebně pak policisté u zadrženého cizince provedli orientační zkoušku na přítomnost alkoholu v dechu, která byla pozitivní s výsledkem téměř jedno promile.

Celý případ si následně převzali kriminalisté, kteří osmadvacetiletého muže z Rumunska obvinili ze spáchání trestných činů znásilnění a loupež. V případě pravomocného odsouzení by mu za tyto delikty hrozil až desetiletý pobyt za mřížemi. Kriminalisté v této věci podali podnět k návrhu na vzetí do vazby a do rozhodnutí soudu si cizinec počká v policejní cele. Nutno zmínit, že se jedná o recidivistu, který byl již ve své zemi odsouzen za dva trestné činy.

Por. Bc. Iveta Martínková – 18. 11. 2015

vytisknout  e-mailem